Libelle Zoomeravond in Blijdorp: nu maar € 10,- p.p.

Zoek binnen:

Voorjaarsrolletjes met gehakt

Deze lekkere, trendy rolletjes zijn met gevuld met gehakt.

Ingrediënten voor 10 stuks
10 kleine ronde rijstvellen
1 bananenblad
Voor de vulling:
400 g mager rundergehakt
1 rode peper zonder zaadjes, fijngesneden
1 ml geraspte gemberwortel
2 lente-uitjes, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
2 el fijngesneden verse koriander
2 el kippenbouillon
1 el sesamzaadjes
Bereidingswijze:
Week de rijstvellen volgens gebruiksaanwijzing in heet water tot ze buigzaam zijn. Meng alle ingrediënten voor de vulling. Vorm de vulling tot een lange dunne rol van 60 cm lang en snijd deze in 10 stukken. Verdeel de vulling over de rijstvellen en rol deze op, vouw de zijkanten naar binnen. Leg de rolletjes op bananenblad in het stoommandje en stoom ze 8-10 min. tot het gehakt gaar is. Serveer er Thaise pindasaus bij.
Thaise pindasaus
Verwarm 1 el rode currypasta op zacht vuur in 1 tl olie in een koekenpan. Voeg 1 dl kokosmelk toe en verwarm alles goed. Voeg 5 el pindakaas met stukjes noot toe en laat de saus enkele min. zachtjes koken tot hij een goede dikte heeft. Breng op smaak met vissaus (nam pla) en citroensap.

Advertentie

Bereidingstijd:10 min

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien