Vruchtenspiesjes
Vruchtenspiesjes
Maak spiesjes van verschillende verse vruchten, bijvoorbeeld ananas, aardbei, framboos, braam, meloen, perzik, nectarine, abrikoos, rijpe peer en mango. Rijg alles aan lange prikkers en steek er af en toe een partje limoen of citroen en een blaadje munt of basilicum tussen.
Frambozenmuffins
Voor circa 24 stuks:
- 275 g zelfrijzend bakmeel
- gezeefd 70 g suiker
- 2 tl bakpoeder
- zout
- 1½ dl karnemelk of melk
- 100 g gesmolten boter
- 2 eieren, losgeklopt
- 150 g kleine frambozen, eventueel gehalveerd
Bereidingswijze:
- Meng in een kom het bakmeel met suiker, bakpoeder en zout.
- Maak in het midden van dit mengsel een kuiltje en doe hierin de (karne)melk, boter en eieren.
- Meng alles goed.
- Roer de frambozen erdoor en schep het mengsel in de kleine holtes van de muffinvorm.
- De holtes moeten voor 2/3 gevuld zijn.
- Bak de muffins in 20-25 min. gaar en lichtbruin in het midden van een voorverwarmde oven op 200 ºC.
- Laat de muffins iets afkoelen, neem ze uit de vorm en laat ze op een rooster verder afkoelen.
Bereiden: circa 20 min. Oventijd: circa 25 min.