Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Waarom het eigenlijk niet zo slim is om amandelmelk te drinken

Amandelmelk is één van de populairste melkvervangers, maar wist je dat er aardig wat nadelen zitten aan het drinken van dit drankje? Zo is het helemaal niet goed voor het milieu en eigenlijk ook helemaal niet zo gezond als je zou denken.

Dit heeft vooral te maken met het productieproces.

Advertentie

Grote berg pulp
Om amandelmelk nog een beetje op normale melk te laten lijken, vraagt het productieproces wat meer dan alleen een koe melken. Zo moeten de amandelen eerst worden gedrenkt in melk, waarna ze worden gemalen en gefilterd uit vloeibare melk. De grote berg amandelpulp die daarna overblijft, wordt gewoon weggegooid.

Kalkwater
Eigenlijk heel zonde, want voor het telen van één amandel is ongeveer een liter water nodig. Dit betekent dus dat een handjevol amandelen al snel 25 liter water kost. Het is dan ook niet voor niks dat onderzoekers in 2015 concludeerden dat amandelmelk eigenlijk niets meer is dan ‘kalkhoudend water met een beetje amandelrestjes’.

Calciumgehalte
Daarnaast is amandelmelk ook helemaal niet zo voedingsrijk als vaak wordt gedacht. Zo komt een glas gewone melk overeen met 35% van je dagelijkse portie calciuminname. Dat is 15% meer dan wanneer je een glas amandelmelk drinkt. Ook wordt amandelmelk vaak gezoet met suiker en kunstmatige smaakstoffen, die aardig wat calorieën toevoegen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Flair.be. Beeld: iStock

Ryanne van Dorst: “Ik praat al snel te veel, ik zeg alles wat in me opkomt”

Ryanne van Dorst - Libelle

Premium

Ryanne van Dorst (35) is muzikant en programmamaker. Ze maakt de podcast Apodcalypse over artiesten en hun muziek. Ryanne heeft een vriendin en woont in Rotterdam.

Waarom moeten we je podcast Apodcalypse luisteren?
"Dat hóeft niet, maar ik wilde voordat de wereld vergaat nog één keer door mijn platenkast lopen. In de podcast luister ik van elke plaat één nummer. Als je meeluistert, leer je misschien nieuwe muziek kennen. Het

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien