Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Waarom je de bladeren van bloemkool voortaan niet meer moet weggooien

De meeste mensen gooien de bladeren die aan een bloemkool zitten standaard weg. Zonde, want die bladeren zitten er niet alleen maar om de kool te beschermen: ze smaken namelijk ook nog eens hartstikke lekker. Reden genoeg dus om ze voortaan niet weg te gooien en er iets anders lekkers van te maken!

Wij leggen je hieronder uit wat je allemaal met bloemkoolbladeren kunt doen.

Advertentie

Gefrituurde bloemkoolbladeren

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door MindfulMunch: sustainable food (@_mindfulmunch) op

Op zoek naar een lekkere snack? Dan hebben wij een handige tip voor je: je kunt namelijk heerlijke chips maken van bloemkoolbladeren. Lekker als tussendoortje of bijvoorbeeld bij een kom soep!

Zó maak je het:

Begin met het wassen van de bladeren. Snijd de bladeren fijn en ontdoe ze eventueel van de nerf. Verwarm het frituurvet tot circa 175 °C. Frituur de bloemkoolbladeren circa 30 seconden in de hete olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze vervolgens met wat zout en doe er ook een beetje azijn op.

Geroosterde bloemkoolbladeren

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Infuzology (@infuzologyuk) op

Lijken bloemkoolchips je heerlijk, maar wil je toch een beetje op de lijn letten? In plaats van te frituren, kun je er ook voor kiezen om de bloemkoolbladeren te roosteren in de oven.

Zó maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de bladeren en ontdoe ze eventueel van de nerf. Leg de (hele) bladeren op een ovenrek en besprenkel ze met wat zout, peper en olijfolie. Bak de bladeren zo’n 10 minuten krokant in de oven.

Bloemkoolsoep

Deze tip is eigenlijk heel simpel. Zoek een lekker bloemkoolrecept op (maakt niet uit wat voor eentje) en pas dan één simpel ding aan: gebruik de hele bloemkool voor de soep inclusief bladeren, in plaats van alleen de bloemkool zelf.

Stinkt je hele huis nadat je bloemkool hebt gekookt? In deze video 3 tips om dat te voorkomen:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: 24 kitchen. Beeld: iStock

Lees meer

Columnist Hans: “Het nadeel van gespreksnarcisten? Ze vréten energie”

Hans

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in zijn leven. Deze week: gespreksnarcisten.

Gespreksnarcisme, ik had er nog nooit van gehoord. Een gespreksnarcist is iemand die gedurende een gesprek alleen maar over zichzelf wil spreken. Nu ik wist wat het was, moest ik meteen aan mijn buurvrouw Annemieke denken. Vorige week moest ik uitwijken voor een auto, waarbij ik van mijn fiets viel en mijn voet verstuikte. Dat liep een beetje moeilijk. “Wat heb jij nou?”, vroeg Annemieke, toen ik haar huis voorbij strompelde. “Van mijn fiet

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien