Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Waarom je de bladeren van bloemkool voortaan niet meer moet weggooien

De meeste mensen gooien de bladeren die aan een bloemkool zitten standaard weg. Zonde, want die bladeren zitten er niet alleen maar om de kool te beschermen: ze smaken namelijk ook nog eens hartstikke lekker. Reden genoeg dus om ze voortaan niet weg te gooien en er iets anders lekkers van te maken!

Wij leggen je hieronder uit wat je allemaal met bloemkoolbladeren kunt doen.

Advertentie

Gefrituurde bloemkoolbladeren

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door MindfulMunch: sustainable food (@_mindfulmunch) op

Op zoek naar een lekkere snack? Dan hebben wij een handige tip voor je: je kunt namelijk heerlijke chips maken van bloemkoolbladeren. Lekker als tussendoortje of bijvoorbeeld bij een kom soep!

Zó maak je het:

Begin met het wassen van de bladeren. Snijd de bladeren fijn en ontdoe ze eventueel van de nerf. Verwarm het frituurvet tot circa 175 °C. Frituur de bloemkoolbladeren circa 30 seconden in de hete olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze vervolgens met wat zout en doe er ook een beetje azijn op.

Geroosterde bloemkoolbladeren

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Infuzology (@infuzologyuk) op

Lijken bloemkoolchips je heerlijk, maar wil je toch een beetje op de lijn letten? In plaats van te frituren, kun je er ook voor kiezen om de bloemkoolbladeren te roosteren in de oven.

Zó maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de bladeren en ontdoe ze eventueel van de nerf. Leg de (hele) bladeren op een ovenrek en besprenkel ze met wat zout, peper en olijfolie. Bak de bladeren zo’n 10 minuten krokant in de oven.

Bloemkoolsoep

Deze tip is eigenlijk heel simpel. Zoek een lekker bloemkoolrecept op (maakt niet uit wat voor eentje) en pas dan één simpel ding aan: gebruik de hele bloemkool voor de soep inclusief bladeren, in plaats van alleen de bloemkool zelf.

Stinkt je hele huis nadat je bloemkool hebt gekookt? In deze video 3 tips om dat te voorkomen:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: 24 kitchen. Beeld: iStock

Lees meer

Memoires van een Maîtresse – Deel 38: “We moeten je telefoon in beslag nemen, nu meteen”

sex

Premium

De Kapitein blijft mysterieus en Eva is duidelijk niet zo enthousiast als Sabine over het naderende happy end.

Vanavond gaan we op date! Een echte, met eten en kaarslicht en wijn en vooral: tijd. Geen bliksembezoek meer, maar een hele avond. Ik werk als een malle vandaag en in de pauze heb ik zelfs nog even een nieuw rokje gekocht. Alles moet perfect zijn op onze eerste officiële date-night.

De voorpret tiert welig in de appjes. Kusjes, hartjes en video’s kleuren mijn dag en golven van verliefdheid brengen me van uur naar uur. Ik moet ook even werken hoor lieverd, typ

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien