Anastasia nu met € 10,- voordeel naar de voorpremières!

Zoek binnen:

Waarom rode wijn de oorzaak kan zijn van je migraine-aanval

Migraine: wie er mee kampt, weet hoe ontzettend vervelend deze heftige vorm van hoofdpijn is. De exacte oorzaak van een migraine-aanval is lastig te achterhalen, wat blijkt? Rode wijn kan een grote boosdoener zijn.

Geen fijn nieuws voor liefhebbers van een glas rood, maar het is wél het proberen waard om dit drankje een tijdje te laten staan. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van het Leids Universitair Medisch Centrum. Volgens het universitaire ziekenhuis is dit de eerste keer dat er naar de ervaringen van migrainepatiënten met verschillende alcoholische dranken worden gekeken.

Advertentie

Uitlokker
Van de 2200 migrainepatiënten die mee deden aan het onderzoek, gaf maar liefst één derde aan dat alcohol een migraine-aanval uit kan lokken. Ook opvallend: maar liefst een kwart van de patiënten geeft aan helemáál geen alcohol te drinken om bovengenoemde reden. De groep mensen die alcohol als boosdoener zag, gaf aan dat dit vooral voor rode wijn geldt (80 procent).

Heb je regelmatig last van migraine? Dan is het de moeite waard om dat glas rood een tijdje helemaal te laten staan. Hoe lastig dat ook mag zijn…

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 


Bron: AD.nl. Beeld: iStock. 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien