Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Dít is de reden waarom je koriander lekker vindt, of juist niet

Koriander, je houdt ervan of je haat het. Sommige mensen kunnen er geen genoeg van krijgen, anderen vinden het naar zeepsop smaken. We kunnen hier echter niks aan veranderen. Dit is namelijk genetisch bepaald.

Koriander komt eigenlijk uit het Midden-Oosten, maar tegenwoordig wordt het in bijna alle keukens wel gebruikt. De plant is erg handig, je kunt namelijk alle delen van de plant gebruiken.

Advertentie

Onderzoek

Uit onderzoek van neurowetenschapper Charles J. Wysocki blijkt dat koriander zepig begint te ruiken wanneer je het verhit. Voor dit onderzoek onderzocht hij de verschillende onderdelen van de specerij. Na het verhitten komt pas de lekkere, kruidige geur vrij. Toch blijven ‘de korianderhaters’ alleen maar zeep ruiken. Hoe dat kan? Zij kunnen de echte geur van koriander niet waarnemen, waardoor ze de echte smaak ook niet kunnen proeven.

Verschil in genen

Dit komt omdat zij genetisch iets anders in elkaar zitten. Dit ligt aan het OR6A12-gen. Wie dit gen dubbel bezit, proeft blijkbaar een zeepachtige smaak. Koriander bevat namelijk dezelfde soort chemicaliën als zeep. Deze afwijking komt bij 4 tot 14% van de mensen voor. Vanaf nu kun je dus tegen iedereen zeggen dat je er niks aan kan doen dat je koriander niet lust. Het zit nou eenmaal in je genen!

Op déze manier ruim je overzichtelijk je kruiden op:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: MAX vandaag. Beeld: iStock.

Tessel Tindert: “Hij noemde mijn dochter Julie een lekker wijf”

Als ik thuis kom na mijn bezoek aan Taco blijkt mijn opnameapparaatje niet gewerkt te hebben. Maar ik vind het niet erg, ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken om deze avond nog eens te beluisteren.

Ik schenk een groot glas wijn in, schud wat nootjes in een bakje en laat het bad vollopen. In het warme water laat ik Taco letterlijk van me afglijden. Ik overdenk de avond, de vier maanden dat ik met hem heb gedate, zijn leugens, zijn bedrog, mijn gevoel over hem. Zou ik nu niet in bad zitten, dan zou ik God op mijn blote knoeien bedanken dat hij me niet verliefd op deze man

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien