Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: Wanneer gebruik je aluminiumfolie en wanneer bakpapier?

Bananenbrood, zuurdesembrood; we zijn massaal aan het bakken geslagen de afgelopen tijd. Heerlijk! Maar mocht je je ook wel eens afvragen wanneer je nu precies aluminiumfolie gebruikt en wanneer bakpapier en of je die 2 dingen gewoon kunt omruilen voor het andere, mocht 1 van de 2 op zijn, dan hebben we eindelijk het antwoord voor je.

Er is namelijk wel degelijk een verschil tussen de 2 bakmaterialen.

Advertentie

Wanneer gebruik je bakpapier en wanneer aluminiumfolie?

Bakpapier gebruik je het beste als je brood, taart of koekjes gaat bakken. Of voor kaasachtige of andere kleverige etenswaren. Bakpapier heeft namelijk een antikleeflaagje, waardoor het niet blijft plakken aan de ingrediënten.

Aluminiumfolie heeft dat niet. Je kunt dit het beste gebruiken als je bijvoorbeeld groente grilt in de oven of als je een ovenschotel wil afdekken. Al kun je voor geroosterd groente uit de oven ook gerust bakpapier gebruiken. Mits je de oven niet te heet zet dan, want bakpapier verdraagt een temperaturen boven de 220 graden.

Ook voor vis uit de oven kun je zowel bakpapier als aluminiumfolie gebruiken. Als je de vis wil stomen, kun je het beste kiezen voor bakpapier. Wil je de vis grillen? Gebruik dan aluminiumfolie.

Ezelbruggetje

Te veel om te onthouden? Dan helpt deze tip wellicht: gebruik voor zoete hapjes bakpapier en voor braden en grillen aluminiumfolie. Eet smakelijk!

Libelle’s hoofdredacteur Hilmar bakt een taart voor haar zorghelden


De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Realsimple.com. Beeld: iStock

Lees meer

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien