Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: Wanneer gebruik je aluminiumfolie en wanneer bakpapier?

Bananenbrood, zuurdesembrood; we zijn massaal aan het bakken geslagen de afgelopen tijd. Heerlijk! Maar mocht je je ook wel eens afvragen wanneer je nu precies aluminiumfolie gebruikt en wanneer bakpapier en of je die 2 dingen gewoon kunt omruilen voor het andere, mocht 1 van de 2 op zijn, dan hebben we eindelijk het antwoord voor je.

Er is namelijk wel degelijk een verschil tussen de 2 bakmaterialen.

Advertentie

Wanneer gebruik je bakpapier en wanneer aluminiumfolie?

Bakpapier gebruik je het beste als je brood, taart of koekjes gaat bakken. Of voor kaasachtige of andere kleverige etenswaren. Bakpapier heeft namelijk een antikleeflaagje, waardoor het niet blijft plakken aan de ingrediënten.

Aluminiumfolie heeft dat niet. Je kunt dit het beste gebruiken als je bijvoorbeeld groente grilt in de oven of als je een ovenschotel wil afdekken. Al kun je voor geroosterd groente uit de oven ook gerust bakpapier gebruiken. Mits je de oven niet te heet zet dan, want bakpapier verdraagt een temperaturen boven de 220 graden.

Ook voor vis uit de oven kun je zowel bakpapier als aluminiumfolie gebruiken. Als je de vis wil stomen, kun je het beste kiezen voor bakpapier. Wil je de vis grillen? Gebruik dan aluminiumfolie.

Ezelbruggetje

Te veel om te onthouden? Dan helpt deze tip wellicht: gebruik voor zoete hapjes bakpapier en voor braden en grillen aluminiumfolie. Eet smakelijk!

Libelle’s hoofdredacteur Hilmar bakt een taart voor haar zorghelden


De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Realsimple.com. Beeld: iStock

Lees meer

Roos Schlikker: “Ik gluur naar m’n zoon, naast me in de auto, en ik zie jou, mam”

Roos Schlikker

Roos Schlikker (45) heeft twee zoons, een man, een vader op leeftijd en veel vriendinnen. O ja… en zichzelf om voor te zorgen.

Lieve mama,

Ik moet je iets vertellen: Miró heeft nieuwe schoenen. ‘Vette patta’s’ noemt hij ze. Ze waren hartstikke duur en ik wilde ze niet kopen, want het jong voetbalt voortdurend in de bagger, maar hij wilde ze zo graag. Dus spaarde hij ervoor en vroeg hij voor zijn verjaardag alleen schoengeld. Vanochtend ging de bel. Springend als een kangoeroe nam hij de doos van de bezorger aan en daar lagen ze: peperdure Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien