Exclusieve artikelen en onbeperkt puzzelen voor € 2,99 per maand

Zoek binnen:

Warme abrikozen

Ook rijpe perziken kunnen op deze manier worden gevuld. Eventueel kunt u vruchten uit de diepvries of uit blik gebruiken.
Nagerecht voor 4-5 personen:
800 g rijpe abrikozen
2 el basterdsuiker
geraspte schil en sap van ½ sinaasappel
2525 g vers witbroodkruim g 25 g vers witbroodkruim
40 g 40 g boter
¼ tl gemalen kardemom
geraspte schil van ½ citroen
60-75 g amandelen, fijngehakt
Extra: ondiepe ovenschaal

Voor de oranjebloesemroom:
1 dl slagroom
½ tl vloeibare honing
½ tl oranjebloesemwater

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer abrikozen, verwijder pit. Leg in de ovenschaal, bestrooi met 1 el suiker en sprenkel er 2 el water en het sinaasappelsap over. Bak de abrikozen circa 10 min. in de oven. Bak in een koekenpan het broodkruim in 20 g boter al roerende in circa 5 min. goudbruin. Voeg kardemom, 1 el suiker, sinaasappel- en citroenrasp en amandelen toe. Neem de abrikozen uit de oven, bestrooi ze met het amandelmengsel. Verdeel er 20 g boter in vlokjes over. Zet de abrikozen 10 min. in de oven. Klop de slagroom stijf met honing en oranjebloesemwater, voor bij de abrikozen.

Versuikerde rozenblaadjes
Bestrijk mooie rozenblaadjes heel dun met eiwit en bestrooi ze met fijne tafelsuiker.
Laat ze op bakpapier drogen. Evt herhalen.

Advertentie

Bereidingstijd: 20 min – Oventijd: 20 min – Circa 305 Kcal p.p.
Bron: Bron: Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Peter Kooijman

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien