Warme chocolademelk 'charcuterie' is dé nieuwe foodtrend voor de feestdagen

De klassieke charcuterie komt uit Frankrijk, maar inmiddels zie je de plank met onder andere vleeswaren ook in andere keukens terug. En we gaan nog een stapje verder: deze kerst wordt warme chocolademelk zelfs geserveerd als charcuterie.
Het is pas echt winter als je je eerste mok warme chocolademelk met slagroom hebt gedronken. En deze winter blijft het daar niet bij. Op social media is namelijk een nieuwe foodtrend opgedoken: de ‘hot chocolate charcuterie’. Een plank vol zoetigheden om je warme choco mee te maken of versieren en heel veel lekkers dat je erbij kunt eten.
Winterse foodtrend
Je kunt de plank samenstellen met alles wat je zelf lekker vindt. Zo kun je ervoor kiezen om alleen warme melk te serveren en iedereen zelf chocolade toe te laten voegen, maar je kunt ook al warme chocolademelk maken en dit te serveren met versieringen en zoetigheden om toe te voegen. Je kunt daarvoor denken aan: kaneelstokjes, (kleine) marshmallows of spekjes, fudge, koekjes, slagroom, meringue, zuurstokken en extra chocolaatjes. Bij deze foodtrend is er ook aan de volwassenen gedacht want naast het snoepgoed is het ook heel lekker om verschillende likeuren bij de warme chocolademelk te serveren.
Ideeën voor een warme chocolademelk charcuterie
Dit bericht bekijken op Instagram
Dit bericht bekijken op Instagram
Dit bericht bekijken op Instagram
De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
lees ook
Bron: Realsimple.com. Beeld: iStock