Anastasia nu met € 15,- voordeel naar de voorpremières!

Zoek binnen:

Waarom je in de hitte vooral kurkuma zou moeten eten

De mussen vallen van de daken en het is prachtig zomerweer: maar ja, je voelt je met die hitte al gauw een beetje opgeblazen. Of je houdt vocht vast. 

Gelukkig kun je daar iets aan doen.

Advertentie

Vochtige voeten
Want, wat blijkt? Het eten van kurkuma is hartstikke goed voor je als het warm is buiten. Kurkuma wordt ook wel geelwortel genoemd en ziet er een beetje uit als een mix tussen een wortel en een stuk verse gember. Je vindt het vaak als poeder: zo kun je het makkelijk door een soep gooien of hier de kip mee kruiden. Dat is zeker aan te raden als het buiten warm is, want door kurkuma hou je niet langer vocht vast. Weg zijn die opgezwollen voeten of dikke enkels.

Bloeddruk
Het helpt bovendien bij het beter circuleren van je bloed, waardoor je je ook fitter voelt in de warmte. Je bloeddruk wordt hierdoor verlaagd. Niet zo gek dus, dat deze specerij vooral in Aziatische landen wordt gebruikt, waar het áltijd zomers weer is. En, nog een handige tip: voor een nog betere opname van deze specerij, kun je kurkuma het beste mengen met peper. Lekker door je maaltijd mikken vanavond.

Koolhydraatrijk eten
Wat je beter kunt laten staan als het warm is? Vlees, koolhydraatrijk eten zoals rijst of pasta en alcohol zijn niet aan te raden met een hittegolf. En sowieso is te veel eten niet slim: dan moet je lichaam nog harder werken om alles te verteren, en die heeft het al druk genoeg met je lichaamstemperatuur in de gaten te houden.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Independent. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien