Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Aha! Dit gebeurt er met alle niet-verkochte paaseitjes

Hoewel je je de afgelopen tijd misschien wel tonnetje rond hebt gegeten aan paaseitjes, zijn er nog héle voorraden van het snoepgoed over. Na Tweede Paasdag worden de eitjes meestal niet meer verkocht in de supermarkt, maar wat gebeurt er dan met alle niet-verkochte paaseitjes?

RTL Z wilde weten of de paaseitjes worden weggegooid of een jaartje worden bewaard en deed een rondgang langs verschillende fabrikanten en supermarkten. Conclusie: allebei de aannames zijn niet waar.

Advertentie

Weggooien of bewaren?

Supermarkten en fabrikanten bewaren de eitjes eigenlijk nooit een jaar. Een woordvoerder van het Zwitserse chocolademerk Lindt legt uit waarom dat niet gebeurt: “We werken met verse producten en de kwaliteit neemt af als de eitjes te lang bewaard worden.”

Een goede reden dus om de eitjes die je zelf nog over hebt, zo snel mogelijk op te eten, vinden wij. Maar dat geeft natuurlijk nog steeds geen antwoord op de vraag wat er dan wel met alle overgebleven paaseitjes wordt gedaan.

Geen verspilling

Uit de rondgang van RTL Z blijkt dat fabrikanten en supermarkten een paar dingen doen met hun overgebleven paaslekkernijen. Een van de opties is verkopen met korting. Een andere oplossing is weggeven aan de voedselbank.

Tot slot kan er worden gekozen voor het omsmelten van de chocolade. Dan worden chocolade-eitjes bijvoorbeeld gebruikt in gebak. Van voedselverspilling is dus gelukkig geen sprake: de niet-verkochte paaseitjes worden níet weggegooid.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Z. Beeld: iStock

Sylvia Witteman: “Ik besefte dat ik het handschrift van mijn zoon al een jaar of tien niet had gezien”

zoon

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week schrijft ze over haar mobielloze zoon. 

Ik stond vredig een courgette te raspen, want iedereen is dol op courgettekoekjes (courgette grof raspen, mengen met een theelepel zout, goed het vocht eruit drukken, rasp mengen met een paar lepels bloem, peper, knoflook, een ei en wat verkruimelde feta, wat olie in de hete koekenpan, bergjes beslag erin, beetje platduwen, aan beide kanten op m

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien