Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: wat is Kombucha en waarom is het zo populair?

Misschien ken je het al of heb je het ooit een keer gedronken in een hippe tent in Amerika, maar langzaam maakt het populaire drankje ook z’n intrede in Nederland. We hebben het over kombucha.

Kombucha is een gefermenteerde drank die heel veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Hoewel daar geen bewijzen voor zijn, is de smaak fascinerend waardoor iedereen er dol op is.

Bacteriën
Kombucha is eigenlijk gefermenteerde thee en wordt dus gemaakt van thee, suiker en ‘een levende startercultuur’. Startcultuur of SCOBY (een afkorting voor symbiotic culture of bacteria and yeast) bestaat uit levende bacteriën en gisten die van zoete thee kombucha maken. Het zorgt ervoor dat de thee en suiker langzaam fermenteren.

Advertentie

Pas na 1 of 2 weken kun je het kombucha noemen, een zurige drank die weinig meer weg heeft van de zoete thee waar het mee gemaakt wordt. Kortom: het draait bij kombucha dus allemaal om het fermentatieproces. Hierdoor krijgt kombucha een heel unieke smaak.

Gezond
Kombucha is heel gezond omdat het vol vitamine B, aminozuren en organische zuren zit. Het wordt door mensen gedronken omdat het een positieve werking zou hebben op de balans tussen goede en slechte bacteriën in onze darmen. Maar of het werkelijk zo goed is voor je lichaam is de vraag, aangezien er nog geen wetenschappelijk bewijs voor is. Lekker is het in ieder geval wel!

Déze zelfgemaakte thee zorgt voor een goede nachtrust:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Wijnspijs, Where the food is. Beeld: iStock

Lees meer

Speel hier de snackpuzzel van zaterdag 25 januari gratis

snackpuzzel

Premium

Ook deze zaterdag 25 januari hebben we weer een nieuwe gratis kruiswoordpuzzel voor je. Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en hebt 7 dagen om de puzzel op te lossen. Succes!

[minipuzzel]

 

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien