Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Waarom we er niets aan kunnen doen dat we niet maar één koekje kunnen eten

Een pak koekjes, een zak chips en pizza zijn moeilijk te weerstaan. Zie maar eens 1 koekje te pakken en dan het pak weer netjes terug te leggen. Waarom is dat zo moeilijk? Daar hebben voedingsdeskundigen een verklaring voor.

Snacks als koekjes, chips en pizza kun je blijven eten, ook al zit je eigenlijk vol. Dat heeft alles te maken met de combinatie van een aantal ingrediënten, waardoor een kunstmatige smaakervaring ontstaat die deze ingrediënten los van elkaar niet hebben. Onderzoekers noemen het ‘hyper-palatable’, wat iets als ‘ultra-smakelijk’ betekent.

Advertentie

Reactie

Onderzoek wijst uit dat voedingsmiddelen met meer dan 2 ingrediënten die linken aan ‘smakelijkheid’ – zoals suiker, zout, vet en koolhydraten – reacties in het brein kunnen veroorzaken die lijken op reacties bij het gebruik van drugs. Daarnaast zorgt het ook voor een reactie in het lichaam die zorgt dat je niet vol raakt en dus stopt met eten.

Combinatie

Fabrikanten zouden dan ook heel slim gebruik maken van deze combinaties van ingrediënten zodat we massaal niet van hun snacks af kunnen blijven. We kunnen er dus niets aan doen dat we nog een koekje willen, echt niet.

BEKIJK OOK: 2x zo blijven je versgebakken koekjes langer krokant:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Independent.co.uk. Beeld: iStock

 

Memoires van een Maîtresse – Deel 38: “We moeten je telefoon in beslag nemen, nu meteen”

sex

Premium

De Kapitein blijft mysterieus en Eva is duidelijk niet zo enthousiast als Sabine over het naderende happy end.

Vanavond gaan we op date! Een echte, met eten en kaarslicht en wijn en vooral: tijd. Geen bliksembezoek meer, maar een hele avond. Ik werk als een malle vandaag en in de pauze heb ik zelfs nog even een nieuw rokje gekocht. Alles moet perfect zijn op onze eerste officiële date-night.

De voorpret tiert welig in de appjes. Kusjes, hartjes en video’s kleuren mijn dag en golven van verliefdheid brengen me van uur naar uur. Ik moet ook even werken hoor lieverd, typ

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien