Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Kaasfondue op het menu? Deze wijnen passen er perfect bij

Dit seizoen is het uitgelezen moment om te gaan kaasfonduen. Een stukje stokbrood door zo’n heerlijke bak met gesmolten kaas halen, geeft nu eenmaal een geluksgevoel. Wij tippen welke soort wijn je het beste bij een kaasfondue kunt drinken.

Kaas en wijn is een gouden combinatie, omdat de smaken elkaar zo lekker versterken. Dit is ook een van de redenen dat wijn wordt toegevoegd aan kaasfondue. In de fondue kun je het beste een witte wijn toevoegen die een beetje fris is. Het liefste een wijn uit een land waar veel kaasfondue wordt gegeten, zoals Zwitserland, Oostenrijk of Duitsland.

Advertentie

Wijn bij de kaasfondue

Wil je naast je kaasfondue een goed glas wijn drinken? Kies dan niet voor rood, maar juist voor een witte, subtiele wijn. Over het algemeen is het namelijk zo dat hoe meer uitgesproken de kaas is, hoe heftiger de wijn smaakt. Je doet er dus goed aan om te kiezen voor een Riesling, Silvanar, Pinot Blanc of Côtes des Gascogne. Rode wijn en kaasfondue is een combinatie die niet zo goed samengaan, maar mocht je toch heel graag een glas rode wijn willen drinken bij je fondue ga dan voor een frisse, licht-fruitige rode wijn met weinig body.

Dit is de enige juiste manier om je kaasfonduepan schoon te maken:

Meer lezen over eten? Bestel dan de Libelle Lekker:

Libelle Special Editie 14: Lekker
Libelle Special Editie 14: Lekker
€ 4,99
BEKIJK

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Elleeten, Gallengall. Beeld: iStock

Lees meer

Maartje en de meisjes deel 57: “Het is zo fijn wat je doet, Vera”

Maartje

Tijdens haar derde rondje rennen deze week, loopt Maartje Vera tegen het lekkere lijf. Samen sprinten ze naar Vera’s huis voor een verrukkelijke smoothie, maar blijkbaar is dat niet het enige dat ze in petto heeft.

Ze heeft twee smoothies in haar hand en alleen een badjas aan. Onschuldig kijken heeft geen zin meer, want we voelen allebei wel wat er gaat gebeuren. Dat vind ik ook zo leuk aan Vera. Durf. Ze laat duidelijk zien dat ze me wil en dat vind ik woest aantrekkelijk. Glunderend stapt ze met smoothies en al de douche binnen.

“Om je vingers bij af te likken”,

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien