Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Dit is het verschil tussen witte en zwarte peper

Wat heb jij in je keukenkastje staan? Witte of zwarte peper? Als je in de supermarkt bent, kun je kiezen tussen deze twee verschillende pepers. Libelle zocht uit wat het verschil is. 

Witte en zwarte peper komen beide van dezelfde plant. Er is wel een verschil in het rijpingsproces: bij de zwarte wordt de groene onrijpe peperbes gedroogd in de zon. Witte peper is van een rijpe bes. Die rijpt aan een plant tot de bes is verkleurd tot oranje of rood. Het velletje wordt losgeweekt in stromend water en het vruchtvlees wordt vervolgens gedroogd. Naast het ontstaan van de peper is er ook nog een verschil in smaak.

Advertentie

Subtiele smaak

Zwarte peper geeft pit en heeft een aanwezige smaak. Witte peper is daarentegen subtieler en heeft meer een aardse smaak. In de Aziatische keuken wordt vaak witte peper gebruikt, omdat die goed samengaat met andere kruiden. Ook wordt-ie vaak toegevoegd aan wit vlees, vis en sauzen. Zwarte peper gaat goed samen met rood vlees, stoofpotjes en soepen. In sommige keukens wordt er ook gekozen voor witte peper, omdat het minder opvalt in een gerecht.

Dit zijn de gezondheidsvoordelen van cayennepeper:

Shop de mooiste pepermolens:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Favorflavm, WMF.  Beeld: iStock

Lees meer

10 nieuwe medische behandelingen: van eiwitten tegen migraine en afvallen met een maagballon

vrouwenkwalen

Spataderen bestrijden met een roterend draadje, rimpels liften met een straaltje gas en virtuele pijnbestrijding: de medische ontwikkelingen staan niet stil. De 10 nieuwste behandelingen.

1. Buikspoeling bij eierstokkanker

Het is een van de sluipendste en agressiefste vormen van kanker: eierstokkanker. Er zijn nauwelijks voortekenen en als het ontdekt wordt, is het vaak te laat. Jaarlijks krijgen 1300 vrouwen in Nederland eierstokkanker. Drie op de vier van hen hebben al uitzaaiingen in de buik. Vijf jaar na de behandeling is nog ongeveer een derde van deze vrouwen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien