1e rang kaarten voor Mamma Mia! de musical, nu €29,-

Zoek binnen:

Worteltaart

Voor- of hoofdgerecht voor 4-8 personen

Benodigdheden:

* 1 ui, fijngesneden
* 600 g winterwortelen, in stukjes
* 1 tl tijmblaadjes
* 2-3 el olijfolie
* zout en peper
* 5-6 plakjes bladerdeeg
* 100 g magere ontbijtspek, in reepjes
* 3 eieren
* 1 eidooier
* 2 dl crème fraîche
* 100 g gekookte ham, in reepjes

Bereidingswijze

Advertentie

  1. Bak de ui, wortel en tijm 20-25 min. op zacht vuur in de olie tot de wortel zacht is.
  2. Breng het geheel op smaak met zout en peper en pureer het mengsel.
  3. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een cirkel van circa 30 cm doorsnede.
  4. Bekleed hiermee een ingevette taartvorm van circa 26 cm doorsnede en prik met een vork regelmatig in de deegbodem.
  5. Bak het spek krokant in een droge koekenpan en laat het goed uitlekken.
  6. Klop de eieren los en meng ook de eidooier, crème fraîche en zout en peper erdoorheen.
  7. Voeg tot slot spek, ham en wortelpuree toe.
  8. Schenk dit mengsel in de vorm en bak de taart 30-40 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C tot het eimengsel is gestold.

Bereidingstijd: circa 35 min. Oventijd: 30-40 min. Circa 545 kcal p.p.

Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Renee Frinking.

hoofdgerechten uithetblad

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien