Zalige zalmterrine
Deze terrine met gerookte zalm en geitenkaas is gemakkelijk te bereiden. De geitenkaas kan worden vervangen door verse roomkaas.
Voor circa 10 personen
• 10-12 dunne plakken gerookte zalm
• 500 g gerookte zalm in reepjes, of zalmsnippers
• 300 g verse zachte geitenkaas of verse roomkaas
• zout, peper
• 2-3 tl limoen- of citroensap
• 4 el fijngesneden bieslook
• 2-3 el fijngesneden kervel of peterselie
• 2-4 blaadjes witte gelatine
Bereidingswijze: Bekleed een langwerpige vorm met plastic folie en leg de plakken gerookte zalm erin. Laat de plakken zalm iets over de randen hangen, zodat ze de terrine kunnen afdekken. Pureer de reepjes zalm samen met de geitenkaas.
Breng op smaak met zout, peper, limoensap, bieslook en kervel.
Week de gelatine 5 min. in ruim koud water. Verwarm de uitgeknepen gelatine met aanhangend water zachtjes zodat het smelt, en roer dit door het zalmmengsel. Schep de zalmmousse in de vorm en druk het goed aan.
Vouw de overhangende plakjes zalm over de vulling en laat de terrine, afgedekt, minstens 6 uur in de koelkast opstijven.
Bereidingstijd: circa 25 min. Opstijven: circa 6 uur. Circa 225 kcal p.p.
Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Renee Frinking