Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Met dít trucje weet je precies wanneer je zalm perfect gaar is

Is jouw gebakken zalm kruimelig en droog? Dan is de zalm doorbakken en dat doet veel af aan de smaak. Gelukkig ontdek je met het volgende trucje wanneer jouw zalm perfect is gebakken. 

Het enige wat je nodig hebt, is een vleesspies of een vork.

Advertentie

Vleesspies
Benieuwd of jouw zalm mooi gaar is? Pak er dan een vleesspies bij en prik hem voor een aantal seconden in het dikste gedeelte van de vis. Voel vervolgens met je lip hoe heet de spies is. Is het metaal warm? Dan is je zalm goed gaar. Is de spies té heet en verbrand je bijna je lip? Dan is je maal al te doorbakken, want zo heet hoeft-ie niet te zijn. Wanneer de spies te koud is, is de zalm uiteraard nog niet gaar.

Vork
Geen vleesspies in huis? Een vork, of zelfs je vinger, werkt ook prima. Druk zachtjes op de moot met een vork of je vinger. Wanneer de zalmmoot als vlokken ut elkaar valt, is-ie perfect gaar en moet hij zo snel mogelijk van het vuur af. Wanneer je de moot door zou bakken, wordt-ie steeds droger. Het is daarom belangrijk om je zalmmoot nooit verder dan medium te bakken. Wanneer hij medium gebakken is, is hij het sappigst en lekkerst.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Bon appetit. Beeld: iStock

 

Speel hier de woordzoeker van zaterdag 22 februari

woordzoeker

Premium

Wil jij je weekend goed beginnen met een ouderwetse puzzel? Dan heb jij geluk want op deze zaterdag 22 februari hebben wij weer een leuke woordzoeker voor je klaarstaan. Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Je vindt de puzzel terug in jouw bewaarlijst. Succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien