Stijlvolle designertas van € 295,- voor € 79,95!

Zoek binnen:

Bizar: voor dít zeldzame fruit moet je bijna 900 euro neerleggen

Het prijskaartje van een zeldzaam fruitsoort heeft in Indonesië voor de nodige ophef gezorgd. De Doerian-vrucht wordt verkocht voor zo’n duizend dollar per stuk, wat in Indonesië bijna drie keer het gemiddelde maandloon is.

Het nieuws over de zeldzame doerian heeft zich snel verspreid in het Aziatische land. Mensen willen massaal op de foto met de bijzondere, sterk geurende vrucht die in het Zuidoosten van Azië wordt beschouwd als een delicatesse.

Advertentie

Kruising
Het brein achter de superspeciale doerian, de ‘J-Queen’, is de 32-jarige Aka, die naar eigen zeggen een zeldzame vrucht heeft gekweekt door twee superieure soorten te kruisen. De ‘J-Queen-boom’ draagt maar eens per drie jaar vruchten, die naar verluidt een pinda- en boterachtige smaak hebben. In plaats van de normale langwerpige vorm is de ‘J-Queen’ rond en goudkleurig.

Welvaart verbeteren
“Mijn bedoeling is om de welvaart van de boeren te verbeteren door superieure doerians te creëren,” zo vertelt Aka, die zelf diverse boerderijen op het eiland Java heeft. Lokale boeren zeggen echter nooit gehoord te hebben van de ogenschijnlijk unieke soort. Er wordt dan ook gedacht dat Aka vooral zelf rijk wil worden met de bijzondere vrucht.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door KULINER SOLO (@solodelicious) op

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: The Guardian. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien