Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Zó maak je citroenwater (want je doet het waarschijnlijk verkeerd)

Regelmatig een glas citroenwater drinken schijnt heel gezond te zijn. Maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten als je dit goedje maakt.

Je denkt misschien dat het gewoon een kwestie is van een paar druppels citroensap aan een glas water toevoegen. Of een schijfje citroen in het glas met water doen. Fout! Om citroenwater te maken waar je lichaam het meeste profijt van heeft, zijn de verhoudingen namelijk erg belangrijk.

Advertentie

Zo doe je het:

Stap 1. Kies je citroen
De citroen die je gaat gebruiken moet vers zijn en niet te hard. Een harde citroen is waarschijnlijk niet rijp genoeg om alle gezonden sappen vrij te geven. Rol je citroen eerst een paar keer over je snijplank.

Stap 2. Neem water op kamertemperatuur
Een veel gemaakte fout is dat er koud water wordt gebruikt voor citroenwater. De vitamines van het citroensap worden veel beter door je lichaam opgenomen als het in water op kamertemperatuur wordt gedaan. Geen water uit de koelkast gebruiken dus!

Stap 3. Schudden
Wanneer je het citroensap met het water mengt, is het belangrijk om het citroenwater even te schudden voor je het opdrinkt. Zo wordt het citroensap gelijkmatig over het water verdeeld.

Wil je nog even herinnerd worden aan waarom je ook alweer elke dag citroenwater moet drinken? Dit zijn de 7 redenen.

Op deze manier haal je dubbel zoveel sap uit je citroenen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Purewow. Beeld: iStock

De Dag Nadat Vervolg 15 – Mijn computer werd gehackt

Hacken

Premium

Yvon (45): “Ik heb het telefoonnummer dat ik had gebeld later nog gegoogeld. Meteen verschenen er allerlei berichten met: ‘gevaarlijk’ en las ik ervaringen van mensen die hetzelfde was overkomen en ervoor waarschuwden zéker niet het nummer te bellen dat ik wel had gebeld.

Hoe had ik toch zo dom kunnen zijn om klakkeloos dat nummer te bellen? Ik wist toch wat phishing was, daar werd je toch overal voor gewaarschuwd? Ik had wel eens mailtjes en sm

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien