Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Zó maak je citroenwater (want je doet het waarschijnlijk verkeerd)

Regelmatig een glas citroenwater drinken schijnt heel gezond te zijn. Maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten als je dit goedje maakt.

Je denkt misschien dat het gewoon een kwestie is van een paar druppels citroensap aan een glas water toevoegen. Of een schijfje citroen in het glas met water doen. Fout! Om citroenwater te maken waar je lichaam het meeste profijt van heeft, zijn de verhoudingen namelijk erg belangrijk.

Advertentie

Zo doe je het:

Stap 1. Kies je citroen
De citroen die je gaat gebruiken moet vers zijn en niet te hard. Een harde citroen is waarschijnlijk niet rijp genoeg om alle gezonden sappen vrij te geven. Rol je citroen eerst een paar keer over je snijplank.

Stap 2. Neem water op kamertemperatuur
Een veel gemaakte fout is dat er koud water wordt gebruikt voor citroenwater. De vitamines van het citroensap worden veel beter door je lichaam opgenomen als het in water op kamertemperatuur wordt gedaan. Geen water uit de koelkast gebruiken dus!

Stap 3. Schudden
Wanneer je het citroensap met het water mengt, is het belangrijk om het citroenwater even te schudden voor je het opdrinkt. Zo wordt het citroensap gelijkmatig over het water verdeeld.

Wil je nog even herinnerd worden aan waarom je ook alweer elke dag citroenwater moet drinken? Dit zijn de 7 redenen.

Op deze manier haal je dubbel zoveel sap uit je citroenen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Purewow. Beeld: iStock

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien