Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Zó maak je het perfecte kopje thee

Als ze ergens weten hoe je lekkere thee moet zetten, dan is het wel in Groot-Brittannië. Maar hoe zet je nu thuis ook zo’n lekker kopje thee? Als we Grant Harrold,  de voormalig butler van de Britse Royals moeten geloven, hoef je hier maar een paar simpele stappen voor te volgen.

Volgens Harrold, die lid is geweest van de huishoudelijke staf van het Britse koningshuis, begint het al bij het inschenken van de thee. Zo kun je thee het beste laten trekken in de pot zelf, en het daarna pas inschenken (in plaats van een zakje thee in je kopje te trekken). Ook is het verstandig om de melk achteraf pas toe te voegen en niet voor het inschenken van de thee.

Advertentie

Speciale techniek
Maar dan komt het belangrijkste gedeelte, namelijk het ‘roeren’ in het kopje. Want geloof het of niet: daar blijkt een hele techniek achter te zitten. Volgens Harrold kun je het beste je lepeltje van voor naar achter bewegen in het kopje, in plaats van ronde bewegingen te maken waarbij je de zijkanten van het kopje raakt.

Geen lawaai
‘Bij het maken van ronde bewegingen is de kans groot dat je thee over je kopje knoeit, iets wat een absolute een no-go is. Daarnaast wil je ook niet teveel lawaai tijdens het thee drinken, dus let er op dat je lepeltje het kopje niet raakt tijdens het roeren.’

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Countryliving. Beeld: iStock

Art Rooijakkers: “Ik was totaal niet op het vaderschap voorbereid”

Art Rooijakkers Libelle

Presentator Art Rooijakkers (44) heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown: hij schreef De eeuw van mijn dochters. In dit boek beschrijft hij hoe de wereld eruit zal zien als zijn nu driejarige dochters Puk en Keesje volwassen zijn.

Als Art Rooijakkers om 9.00 uur ’s ochtends arriveert, heeft hij al een uur getraind in de sportschool. Dat doet hij een paar keer per week. De presentator wil fit blijven, niet in de laatste plaats

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien