Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Zo maak je thuis popcorn die minstens zo lekker is als in de bios

Een van de leukste dingen van naar de bios gaan is toch wel die enorme doos popcorn op schoot. De geur alleen al roept direct herinneringen op. Maar ja: de bioscoop wordt voorlopig een thuisbioscoop. Gelukkig kun je thuis ook prima zelf popcorn maken. 

In de supermarkt vind je gewoonlijk 2 soorten popcorn: witte en gele. Witte popcorn ontpopt zich tot kleine, zachte en licht zoete popcorn. Perfect als je van normale of licht gezouten popcorn houdt. Maar als je die flinke, fluffy bioscoop-popcorn wilt, kun je beter voor de gele variant kiezen. Die zijn ook ideaal voor toppings als vloeibare karamel of wat extra boter.

Advertentie

Popcorn is een relatief lichte snack. Eentje waar je prima gedachteloos van kunt snacken dus. Tenzij je kiest voor die flinke lik boter of die laag karamel, natuurlijk.

Popcorn maken in de magnetron

Het grote voordeel van popcorn poppen in de magnetron is dat het weinig rommel geeft. Huisgemaakte popcorn is goedkoper en gezonder dan voorverpakte popcorn. Wat je nodig hebt is een papieren zak waar je de popcorn in kunt doen. Mix een half kopje popcorn met een drup olie die alle popcorn bedekt. Besprenkel het met wat zout en eventueel wat andere kruiden die je lekker vindt. Vouw de bovenkant goed dicht, zet vast met een stukje plakband en schud goed. Zet dan de magnetron steeds een minuut lang aan. De popcorn is goed zodra er meer dan 2 seconden zitten tussen de ‘pop’-geluiden.

Popcorn maken op het fornuis

Als je een flinke hoeveelheid popcorn wilt maken of de popcorn op smaak wilt brengen met een bepaalde olie, heb je een pan nodig met een dikke bodem en een deksel. Het kan een hoge sauspan zijn of een brede pan: zolang het deksel goed aansluit, is het goed. Voeg net genoeg olie toe zodat de hele bodem bedekt is. Voeg dan de popcorn toe, zet het deksel erop en bak op een middelhoog vuur. Vergeet niet de pan af en toe te schudden.

Zodra het pop-geluid afneemt, zet je het vuur uit en schep je ongeveer 3 kopjes popcorn in een schaal. Dit doe je zodat je zeker weet dat alle popcorn voorzien wordt van de toppings. Drup wat gesmolten boter of olie over de popcorn en voeg wat kruiden of geraspte kaas toe. Herhaal dit net zolang totdat de pan leeg is.

Een keer iets anders dan zoete of zoute popcorn? Probeer dan eens deze varianten voor je volgende filmavondje.

Bron: My Domaine. Beeld: iStock

Lees meer

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien