Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Chocolademelk-liefhebbers opgelet: zó maak je zelf hot chocolate bombs

Wat is er nu lekkerder dan een dampende mok warme chocolademelk op een koude en sombere herfstdag als deze? Nou, geloof het of niet, maar wij hebben iets gevonden wat nog véél lekkerder is: namelijk hot chocolate bombs!

Nadat je dit recept hebt geprobeerd, wil je nooit meer iets anders.

Advertentie

Wat zijn hot chocolate bombs?

Op sociale media komen er de laatste tijd opvallend veel filmpjes voorbij van mensen die hot chocolate bombs gebruiken om warme chocolademelk te maken. Het principe is eigenlijk heel simpel: de ‘bombs’ zijn namelijk holle chocoladeballen die gevuld zijn met allerlei lekkernijen zoals nog meer chocolade of bijvoorbeeld marshmallows. Wanneer je de chocoladebol in een mok legt en er warme melk overheen giet, barst de bol open en komen de lekkernijen vrij. Het resultaat is een overheerlijke chocolademelk:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#hotchocolatebombs #halloweentreats🎃👻 #hotchocolatetime

Een bericht gedeeld door Tonya (@chef_tonyafay) op

Zó kun je ze zelf maken

In Nederland zijn er maar weinig winkels die hot chocolate bombs verkopen, maar geen paniek: je kunt ze namelijk ook gewoon zelf maken.

De benodigdheden:

  • 100 gram pure chocolade
  • Melkchocolade en cacaopoeder
  • Kleine ronde vormpjes om de chocolade in te gieten
  • Kleine marshmallows
  • Antikleefspray

Zó ga je te werk

Smelt eerst de pure chocolade au bain-marie. Vind jij het lekker als je chocolademelk éxtra zoet is? Voeg dan nog wat melkchocolade of cacaopoeder toe.

  • Spray wat van de antikleefspray in de vormpjes
  • Pak een lepel en doe de gesmolten chocolade in de vormpjes. Zorg ervoor dat het mengsel gelijk verdeeld is. Zet dit een paar uur in de koelkast.
  • Haal de chocolade uit de vormpjes. Zet vervolgens een pan op een laag vuur en gebruik deze om de randjes van je chocoladebolletje te smelten.
  • Vul nu één helft met de marshmallows en druk vervolgens beide helften zachtjes op elkaar.
  • Zet de balletjes opnieuw voor een tijdje in de koelkast. Als ze eenmaal hard zijn geworden kun je ze in een mok stoppen, er wat warme melk overheen gieten en je hebt een heerlijke warme chocolademelk!

En als je dan toch op de chocoladetour bent, probeer eens dit heerlijke recept voor chocolade kruidnoten:

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Instagram, YouTube. Beeld: iStock

Lees meer

Tessel Tindert: “Wat bedoel je met manisch? Ik dacht juist dat je depressief was”

Tessel Tindert

In Roberts huis was het een onbeschrijflijke bende van vuile kopjes, bordjes, blikjes, glazen. De tafel zat onder de kringen. Er lagen kruimels. De gordijnen waren half gesloten. Het stonk er naar oude bloemen en vuile sokken.

Door de halfopen keukendeur zag ik het aanrecht vol vuile vaat. Voorzichtig ging ik zitten in de stoel naast de bank. Ik voelde woede, maar ook verdriet en medelijden. Hier lag een man op de bank die duidelijk leed. Die zich geen raad meer wist met zichzelf. Die niet meer voor zichzelf kon zorgen. ‘Sorry’, herhaalde Robert. ‘Sorry.’

‘Waar

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien