Exclusieve artikelen en onbeperkt puzzelen voor € 2,99 per maand

Zoek binnen:

Zó zorg je ervoor dat een nieuwe keukenhanddoek goed afdroogt

Heel herkenbaar: je koopt nieuwe keukenhanddoeken, maar als je ze wilt gebruiken, nemen ze amper vocht op. Frustrerend! Wij leggen je uit hoe je dat oplost.

Nee, het ligt niet aan jou: nieuwe (katoenen) keukenhanddoeken nemen écht slecht water op. Dat komt doordat er een natuurlijk waslaagje op de vezels zit. Bovendien voegen fabrikanten allerlei chemische stoffen toe om de doeken steviger te maken.

Het doel is dus om die extra laagjes van de katoenvezels te krijgen. Laat je nieuwe handdoeken daarom een nachtje weken in koud water met wat azijn. Ten eerste worden de extra laagjes dan verwijderd en ten tweede fixeert dat de kleuren. Win-win! Was daarna je handdoeken op 60° en laat ze ‘t liefst aan de lijn drogen.

Advertentie

Wasverzachter: do or don’t?
Toegegeven: het ruikt heerlijk, maar wasverzachter toevoegen aan een was met keukenhanddoeken is niet het beste idee. Zo komt er immers opnieuw een extra laagje op de vezels. Voeg in plaats daarvan een beetje azijn toe: de doeken zullen net zo zacht zijn, maar véél beter vocht absorberen.

BEKIJK OOK: Dit gebeurt er in een vaatwasser die aanstaat. Wauw!

Bron: Libelle-lekker.be. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien