Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Zo voorkom je dat je zoete aardappel-frietjes slap uit de oven komen

Zoete aardappelen zijn niet alleen lekker om te koken, je kunt er ook heerlijke ovenfrietjes mee maken. Maar hoe zorg je er nu voor dat je frietjes krokant uit de oven komen en niet slap? Hier een paar handige tips.

1. Juiste ovenstand én temperatuur
Om je zoete aardappel-frietjes lekker krokant te krijgen, is het belangrijk dat je je oven op de hete-luchtstand zet. De lucht wordt dan door de hele oven geblazen, waardoor de frietjes aan alle kanten worden gebakken. Daarnaast is ook de temperatuur heel belangrijk: zet deze op 225 graden. Als je de temperatuur lager zet blijven ze zacht en slap en bij een hogere temperatuur verbranden ze voordat ze überhaupt gaar zijn.

Advertentie

2. De juiste olie
De een gebruikt het liefst kokosolie terwijl de ander zweert bij zonnebloemolie. Kwestie van smaak natuurlijk, maar zorg er wel voor dat je een olie kiest met een hoog rookpunt. Dit betekent dat de olie hoge temperaturen aankan, zonder te verbranden (roken). Olijfolie is hiervoor niet geschikt, maar kokos-, zonnebloem- of arachideolie wel. Let ook op de hoeveelheid olie die je gebruikt: meng 500 gram frietjes in een ruime schaal met ongeveer 1 eetlepel olie. Zorg ervoor dat alle frietjes bedekt zijn en voeg eventueel nog een extra theelepel toe. Vooral te weinig olie kan ervoor zorgen dat je frietjes niet krokant worden.

3. Lekker husselen én op tijd uit de oven halen
Niet alleen de lucht in de oven maar ook de bakplaat wordt hartstikke heet. Keer daarom na 10 minuten je frietjes om voor een gelijkmatige kleur. Houd de tijd goed in de gaten: de meeste frietjes zijn in ongeveer 25 minuten gaat en krokant maar in sommige ovens kan het ook iets langer duren.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Women’s Health. Beeld: iStock

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien