Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Zó voorkom je een blauwe mond na het drinken van rode wijn

Hoewel een rood wijntje hartstikke lekker is, kan het af en toe een gênante afdruk achterlaten op je lippen of tanden. Gelukkig kun je dit vanaf nu voorkomen dankzij deze handige tips.

Eerst poetsen
Geen zin in blauwe tanden? Poets je tanden dan een paar uur voor het drinken. De tannines in rode wijn hechten zich namelijk aan tandplak. Als je dus ruim voor het drinken je tanden een uitgebreide poetsbeurt geeft, weet je zeker dat ze aan het einde van de avond nog steeds wit zijn. Wat je echt niet moet doen, is je tanden vlak na het drinken van wijn poetsen. Het zuur van de wijn zorgt er namelijk voor dat je tanden extra gevoelig zijn en het tast het glazuur aan.

Advertentie

Kaas eten
Kaas en rode wijn is natuurlijk al een goddelijke combinatie, en nu heb je nog een goede reden om voortaan voor deze combinatie te gaan. Door harde kaas als comté te eten komt er een laag calcium op je tanden waardoor de tannines zich minder goed hechten.

Water drinken
Zorg ervoor dat je altijd een glas water bij je glas wijn drinkt. Dit verkleint de kans op een kater én het water spoelt de wijn van je tanden, waardoor de kans op blauwe vlekken minder groot is.

Wegvegen
Misschien een beetje een open deur, maar werkt wél altijd: wrijf na het nemen van een slokje met een keukenpaier of servet over je tanden en lippen.

Groentes eten
Op groentes zoals broccoli, bloemkool en aardappels moet je flink kauwen. Voor je tanden is dit alleen maar fijn: je creert hierdoor namelijk speeksel dat werkt als een soort natuurlijk ‘tandenscrub’ dat de wijn van je tanden haalt.

Lipgloss
Ook een laagje lipgloss kan helpen om blauwe lippen te voorkomen én het ziet er ook nog eens mooi uit…

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Delish. Beeld: iStock

Maartje en de meisjes deel 58: “Ik voel me verdrietig, verward, opgelucht en verliefd. Een onmogelijke cocktail”

Maartje

Het stomende-seks-moment eindigt in een openhartig gesprek, waarin Maartje toegeeft dat Vera net te vroeg in haar leven komt, en dat Vera haar op haar beurt alle tijd gunt voor het goed oplossen met haar gezin.

Zullen we vanavond wandelen? app ik naar Suus. Ik heb behoefte aan klankborden en nu de kroegen dicht zijn, kunnen we nergens anders rustig praten zonder meeluisteraars. Bovendien praat het lopend wel lekker. Om 20.00 uur spreken we af op het hoekje bij de kerk. We lopen de lichtjesroute, een

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien