Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Zo zorg je ervoor dat je verse kruiden langer goed blijven

Als je regelmatig met verse kruiden kookt, dan is het je vast weleens opgevallen dat ze ontzettend snel uitdrogen en bruin worden. Maar hoe kan dat toch? En hoe zorg je ervoor dat je verse kruiden nét iets langer meegaan?

Wij leggen het je in dit artikel uit.

Advertentie

Waarom zo snel droog?

Hoe lang verse kruiden het volhouden, heeft vooral te maken met hoeveel tijd er zit tussen het plukken en kopen. Als er heel veel tijd tussen zit, dan zal je merken dat je kruiden sneller uitdrogen. Omdat je bij supermarkten niet weet hoe lang ze er al liggen, kun je het beste zelf wat kruidenplantjes kweken.

Zo ga je te werk

Als je wat kruiden hebt geplukt, is het belangrijk om ze goed te verzorgen. Je kunt dit het beste doen door de kruiden als een bos bloemen in wat water te zetten. Dek dit af met een plastic zak en zet het in de koelkast. Ververs het water als het troebel wordt, eigenlijk net zoals je bij bloemen zou doen.

Hoe lang gaan ze mee?

Wikkel de verse kruiden vervolgens losjes in een lichtvochtige theedoek. Leg dit in de koelkast en haal er af en toe wat uit. Zachte kruiden, zoals koriander en basilicum, houden het op deze manier een paar dagen vol. Harde kruiden, zoals bijvoorbeeld rozemarijn en tijm, maar liefst een week.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: 24Kitchen. Beeld: iStock

 

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien