50% korting op dagentree bij verschillende wellness resorts >

Zoek binnen:

Zoet en crunchy: peche melba met frambozendip

De zon schijnt, de lucht is blauw en de temperaturen kruipen omhoog. Hoogste tijd om af te koelen met een zelfgemaakt ijsje met een crunchy bite van de koekjes.

Dit heb je nodig voor 10 ijsjes:

Advertentie

  • 4 rijpe perziken, ontpit
  • 1 el citroensap + rasp van een ½ citroen
  • 500 ml karnemelk
  • ½ blikje gecondenseerde melk
  • 200 g diepvriesframbozen
  • ijsvormpjes

Pureer de perziken met citroenrasp en -sap in de blender of met de staafmixer en doe dit mengsel in een maatbeker. Meng de karnemelk met 100 g van de gecondenseerde melk en roer goed. Verdeel de helft van de perzikpuree over de vormpjes en zet ze 30 minuten in de vriezer. Verdeel vervolgens dan het karnemelkmengsel over de vormpjes en zet de ijsjes weer 30 minuten in de vriezer. Voeg tot slot de rest van de perzikpuree toe aan de ijsvormpjes, steek hier stokjes in en zet nog 3 uur in de vriezer. Breng intussen in een pannetje de frambozen aan de kook met de overige gecondenseerd melk. Haal van het vuur zodra het kookt en laat de saus afkoelen. Serveer de ijsjes met bakjes frambozensaus om in te dippen.  Extra cunchy: verkruimel tussen iedere laagje wat van je favoriete koekjes.

Productie & styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Eric van Lokven. Recepten en bereiding: Victor De Launay

ijsjes

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien