Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Zoet-zure groenten

Bijgerecht voor 4-6 personen

Benodigdheden:

  • ½ komkommer
  • 3 wortelen
  • ¼ pompoen, geschild
  • 1 courgette
  • 1 pastinaak, geschild
  • 1 dl sushi-azijn
  • 1 dl limoensap
  • 50 g suiker
  • 1 blaadje laurier
  • 3 kruidnagelen
  • zout, peper

Bereidingswijze

Advertentie

  1. Snijd de groenten in flinterdunne repen.
  2. Breng de azijn aan de kook met 1 dl water, limoensap, suiker, laurier, kruidnagel, zout en peper.
  3. Roer, van het vuur af, de groenten erdoor.
  4. Laat een nacht intrekken.

Bereidingstijd: circa 20 min. Marineren: 1 nacht. Circa 95 kcal p.p.

Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Peter Kooijman.

uithetblad

Tessel Tindert: “Ik waardeerde zijn eerlijkheid, maar die deed ook pijn”

Tessel Tindert

Ik lig in mijn bed onder een dun lakentje en kan niet slapen. Mijn slaapkamer krijg ik bij deze superhittegolf niet meer koel, hoewel ik daar de gordijnen de hele dag dichthoud. Mijn ventilator is stuk. Morgen een nieuwe bestellen, noteer ik in mijn hoofd.

Na een half uur sta ik op en loop de woonkamer in. De maan schijnt door een van de dakramen naar binnen en bij het open raam waait een zoel windje langs mijn klamme rug. Ik schenk een restje witte wijn in en pak de brief van Wijnand er nog eens bij. D

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien