Laatste kans in Nederland: Whitney – a Tribute by Glennis Grace

Zoek binnen:

Lekker voor de zondagmiddagborrel: zoete-aardappelballetjes

Opzoek naar een gezonde snack voor tijdens de zondagmiddagborrel? Wat dacht je van deze zoete-aardappel balletjes. Niet alleen lekker voor tijdens de borrel maar ook nog eens prima te snacken als tussendoortje.

Wat heb je nodig voor 20 balletjes?

Advertentie

  • 200 g zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • 200 g kikkererwten (uit pot of blik)
  • 200 g zilvervliesrijst, gekookt
  • ½ chili, fijngesneden
  • ½ limoen, rasp en sap
  • ½ teen knoflook, fijngesneden
  • 1 handje koriander
  • 1 handje peterselie
  • 20 g sesamzaad
  • muntblaadjes

Verwarm de oven voor op 200 °C. Hussel de zoete aardappel met een klein beetje olijfolie en peper en zout door elkaar. Leg de aardappelblokjes daarna op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de zoete aardappel 20 minuten in de oven.

Doe de zoete aardappel, kikkererwten, zilvervliesrijst, chili, limoenrasp en -sap, knoflook en de kruiden in een blender. Maal het mengsel kort tot een stevige en gebonden massa. Breng het op smaak met peper en zout en meng alles goed door.

Maak balletjes van de massa, druk ze iets plat en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de balletjes met wat olijfolie en besprenkel met sesamzaadjes. Rooster ze 20 minuten in de oven tot ze knapperig zijn aan de buitenkant; keer de balletjes halverwege. Serveer de balletjes met wat blaadjes munt.

Voor de chilidip heb je nodig:

  • Griekse yoghurt
  • 1 el chili
  • limoenrasp

Meng wat Griekse yoghurt met sriracha chilisaus naar smaak en maak af met wat limoenrasp.

Voor de venkeldip heb je nodig:

  • ½ el venkelzaad
  • (Griekse) yoghurt
  • olijfolie

Verhit de venkelzaadjes in een pan tot ze beginnen te geuren. meng ze door de yoghurt en bedruppel met olijfolie.

Serveer de zoete-aardappelballetjes met wat blaadjes munt en geef de chili- en venkeldip er apart bij.

Bereidingstijd 10 min.
Oventijd 40 min.
Kcal 80 p.st.

Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Alan Jensen. Receptuur: Victor de Launay

zoete aardappelballetjes

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien