Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Soep met zoete aardappel, cashewnoten en zure room

Een heerlijke herfstsoep, bomvol vitaminen. 

Benodigdheden voor 6 personen:

Advertentie

  • 1 kg zoete aardappelen
  • 250 g wortelen
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 g cashewnoten
  • 1 handje verse tijm
  • 200 g zure room
  • 1.5 l runderbouillon
  • nootmuskaat
  • 2 el boter
  • peper en zout

Bereiding: 

  1. Schil de zoete aardappelen, en snij in stukjes. Snipper de uien grof en de knoflook fijn. Snij de wortel in schijfjes.
  2.  Fruit de ui, de zoete aardappel en wortelschijfjes in de boter. Voeg de knoflook toe en roerbak zo’n 10 minuten tot de groenten zacht zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Blus met de bouillon en laat 30 minuten onder deksel garen.

  4.  Pureer de soep tot een glad geheel en proef of deze nog wat peper en zout nodig heeft. Serveer met tijm, verse nootmuskaat, zure room en strooi op het laatst de geroosterde cashewnoten erover.

BEKIJK OOK: Soep vervoeren zónder morsen, het kan!


Meer lekkere recepten en handige keukentips? Like Libelle Lekker Nederland op Facebook en schrijf je in voor de Libelle Lekker nieuwsbrief .

Bron: Libellelekker.be. Beeld: iStock

Anne-Wil: “Ik hoop zo dat de baby haar alles zal brengen waarnaar ze zo verlangt”

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in een exclusieve boetiek. Ze vergeet spontaan de coronaregels als ze Manon feliciteert.

Lees hier het Dagboek van Willeke, de kleindochter van Anne-Wil. 

Zaterdag

Terwijl ik probeer mijn aandacht bij de klanten te houden, dwalen mijn gedachten toch steeds af naar Manon. Zwanger. Eindelijk. Ze heeft niet eens zo veel gezegd toen ze me belde om het te vertellen. Haar stem k

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien