Anastasia nu met € 10,- voordeel naar de voorpremières!

Zoek binnen:

Zóveel zout heb je nodig wanneer je pasta kookt

Als je goede ingrediënten gebruikt, heeft een echt lekkere pasta maar weinig opsmuk nodig. Míts de pasta goed is gekookt, want niets zo teleurstellend als papperige – of juiste snoeiharde pasta.

Wat je ook gebruikt voor de saus: de pasta zelf moet goed zijn. Een bordje pasta bereiden is geen hogere wiskunde. Toch smaakt het thuis zelden precies als bij de Italiaan. Scott Conant is eigenaar van een Italiaans restaurant in New York en wordt ook wel ‘de maestro van pasta’ genoemd. Iemand wiens tips je dus graag opvolgt wanneer het aankomt op pasta koken.

Advertentie

Te karig
Hij zegt: wees niet te zuinig met zout. Een snufje is wat hem betreft te karig. Het idee is dat je zo genereus bent met het zout dat je bijna een soort bouillon hebt. Op die manier trekt het in de pasta, waardoor de pasta zelf genoeg smaak meekrijgt.

Zachte structuur
Scott heeft nog een tip: stop met koken vlak voordat de pasta volgens de verpakking al dente (beetgaar) moet zijn. Op dat moment giet je de pasta af en gooi je het bij de saus, samen met nog wat van het kookwater. Zo omhult de saus de pasta waardoor je die heerlijke zachte structuur krijgt en de pasta is perfect gekookt. Buon appetito! 

Bron: My Domaine. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien