Nu 50% korting op 6-delige pannenset in verschillende kleuren!

Zoek binnen:

Had je vast niet verwacht: zóveel bacteriën bevat een appel

In Nederland is de appel het meest gegeten stuk fruit. Niet zo gek ook, want in gezegdes wordt het eten van dit geliefde fruitsoort zelfs dé manier genoemd om een bezoek aan de dokter te voorkomen. Maar een appel blijkt ook een heleboel bacteriën te bevatten.

Een gemiddelde appel bevat er zo’n 100 miljoen, blijkt uit onderzoek van de Oostenrijkse Gabriele Berg. De meeste bacteriën houden zich schuil in het klokhuis. Eet je vrolijk om het klokhuis heen, krijg je ‘slechts’ 10 miljoen bacteriën binnen. Maar om je meteen even gerust te stellen: zo heel slecht zijn die bacteriën niet voor je gezondheid.

Advertentie

Goed voor je darmen
Volgens Berg is zo’n appel juist een hele belangrijke bacteriebron voor een gezonde darmflora. Maar er zit wel verschil in het soort appel dat je kiest. Biologische appels bevatten namelijk meer verschillende soorten bacteriën dan ‘gewone’ appels. En daar worden onze darmen weer heel blij van. “Want een grote variëteit in bacteriën voorkomt overgroei van één soort”, aldus Berg.

Mmmmm
Uit het grote appelonderzoek kwamen nóg meer voordelen van biologische appels naar voren. Zo zouden de bacteriën in de biologische varianten een positief effect hebben op onze gezondheid én komt het de smaak ten goede. Toch een keertje uitproberen, misschien?

Zo maak je een gezonde appeltaart voor het ontbijt:

 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Women’s Health. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien