Libelle Beauty cadeaubox met 77% korting!

Zoek binnen:

Zoveel calorieën zitten er in één speculaasje

Het is weer die tijd van het jaar dat je zin hebt in lekkers omdat er ook zoveel lekkers te krijgen is. Neem nou al het snoepgoed dat bij het sinterklaasfeest hoort.

Marsepein, speculaas, pepernoten, chocoladeletters… Er is genoeg keuze.

Advertentie

Neem er nog eentje
Mocht je nou dol zijn op speculaas, dan is het misschien handig om te weten hoeveel calorieën er in één speculaasje zitten. Veel zijn het er namelijk niet. In een koekje van 7 gram zitten ‘slechts’ 33 calorieën. Er zit daarnaast 1,5 gram vet in en 2 gram suikers.

Ter vergelijking: in één stukje marsepein van 25 gram zitten al gauw 105 calorieën, 3,8 gram vetten en 15,2 gram suiker. In een handje kruidnoten zitten 75 calorieën, 2 gram vetten en 5,3 gram suiker. Zo zie je maar: een speculaasje is heus niet de slechtste keuze. En dat eet wel zo lekker, toch?

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Voedingscentrum. Beeld: iStock

Zo ziet deze week (14 juli t/m 20 juli) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.
Numerologie werkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien