Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Zóveel suiker zit er in je bakje kwark

Als je dagelijks ontbijt met een portie kwark dan kun je maar beter eventjes switchen naar iets anders. Want in kwark zit meer suiker dan je misschien verwacht.

In één bakje kwark zitten namelijk al gauw 5 suikerklontjes.

Advertentie

Met fruitsmaakje
Zeker de kwark van Almhoff met sinaasappelsmaak is een echte zoetekauw: daar zit maar liefst 24 gram suiker in in een portie van 150 gram. Dat is bijna één zesde van je ontbijt. Volgens voedingsdeskundigen bevat kwark altijd 3 tot 4 gram per 100 gram suiker, of het nou volle, halfvolle of magere kwark is. En als je kwark een fruitsmaakje heeft, dan zitten er al gauw 4 suikerklontjes extra in per 100 gram.

Wat je dan wel kunt eten? Een iets verstandigere keuze lijkt Optimel te zijn: daar zit relatief gezien wat minder suiker in verwerkt. Maar het blijft dus even oppassen, bij het ontbijten.

Bron: AD. Beeld: iStock

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien