Als je dit toevoegt aan je slimme energiemeter kun je zien wat je écht verbruikt Beeld Getty Images/iStockphoto
Als je dit toevoegt aan je slimme energiemeter kun je zien wat je écht verbruiktBeeld Getty Images/iStockphoto

Als je dit toevoegt aan je slimme energiemeter kun je zien wat je écht verbruikt

Hoeveel gas gebruik je nou precies bij het douchen? Wat is het sluipverbruik van je apparaten terwijl je slaapt? Met een speciaal metertje kun je daarop een heel precies antwoord krijgen. En zo weet je dus ook waarop je kunt besparen.

Nathalie KempersGetty Images/iStockphoto

Handig, toch? En het enige wat je daarvoor hoeft te doen is een P1-meter kopen en deze aansluiten op je slimme meter. Een slimme meter meet je elektriciteits- en gasverbruik. De meter geeft deze standen elke maand automatisch door aan je netbeheerder. Deze geeft de meetstanden elke maand door aan je energieleverancier. Net als de stand aan het einde van het jaar.

P1-meter Beeld
P1-meter

Wat is een P1-meter?

Een P1-meter (hier te koop) is een apparaatje (zie afbeelding hierboven) dat je hoe kan het ook anders – P1-poort van je slimme meter. De meter geeft de resultaten van zowel je stroom- als gasverbruik door aan een app op je telefoon of tablet. Daar kun je vervolgens gedetailleerd bekijken wat je waarmee verbruikt en hoeveel geld dat kost. Je kunt de meter uitlezen na bijvoorbeeld een douchebeurt of nadat je je (keuken)lampen of de wasmachine hebt aangezet.

Ook ’s nachts monitoren

Je kunt zo precies zien hoe duur een douche- of wasbeurt is, maar ook hoeveel je apparaten ’s nachts in sluimerstand verbruiken. De P1-meter werkt met alle slimme meters, bij moderne meters zelfs zonder stroomadapter. En het heeft ook echt zin om zo'n energiemanager aan te schaffen. Volgens een schatting van Netbeheer Nederland voor Nu.nl besparen Nederlandse huishoudens bij live inzicht van hun verbruik gemiddeld 6,4 procent op elektriciteit en 5,1 procent op gas. De mensen die hun verbruik niet zo snel kunnen terugzien, besparen gemiddeld 3,2 procent op elektriciteit en 3,7 procent op gas.

null Beeld

Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het jaar. Winnen kan alleen met jouw hulp! Vind jij Libelle ook zo fijn? Stem dan snel. Je maakt dan ook nog eens kans op hele mooie prijzen.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden