Op deze leeftijd blijkt het leven het duurst te zijn Beeld Getty Images
Op deze leeftijd blijkt het leven het duurst te zijnBeeld Getty Images

Op deze leeftijd blijkt het leven het duurst te zijn

Vind je het leven maar wat duur? Brits onderzoek herleidde de leeftijd waarop je echt aan de top van je uitgaven zit. En dat is...

Leonie CollombonGetty Images

Hoe duur je leven is, is afhankelijk van verschillende factoren. In wat voor huis je woont bijvoorbeeld, welke hobby’s je uitoefent en hoeveel kinderen je hebt om voor te zorgen. Externe factoren, zoals inflatie en de koopkracht, zijn ook van invloed. Wist je dat je leeftijd ook iets zegt over je gemiddelde uitgaven? Uit Brits onderzoek blijkt namelijk dat één bepaalde leeftijd voor een duur leven zorgt.

Het duurste levensjaar

Heb je de leeftijd van 31 bereikt, dan zit je volgens Brits onderzoek van kredietbedrijf ClearScore aan de top van je uitgaven. Hoewel er geen officiële verklaring wordt gegeven, heeft het waarschijnlijk alles te maken met de levensfase. 31 jaar is voor veel mensen de leeftijd waarop grote mijlpalen plaatsvinden - van een huis kopen en trouwen tot kinderen krijgen. Het zijn allemaal dure beslissingen die aardig wat van je spaarrekening vragen. De resultaten zijn niet geheel verrassend voor de onderzoekers. Grote mijlpalen in het leven gebeuren volgens hen vaak vlak achter elkaar, en daar komen nou eenmaal grote uitgaven bij kijken.

Spaarrekening

Vinden al die grote mijlpalen kort op elkaar plaats? Dan is het handig om een flink bedrag op je spaarrekening te hebben staan. Wie zowel wil trouwen, een huis wil kopen als kinderen krijgen, moet volgens de Britse onderzoekers zo’n €50.000 bij elkaar hebben gespaard om alles te bekostigen.

Bron: ClearScore

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden