Zó spaar je 500 euro extra voor je vakantie Beeld Getty Images
Zó spaar je 500 euro extra voor je vakantieBeeld Getty Images

Zó spaar je 500 euro extra voor je vakantie

Nog héél even en dan is het zover: de zomervakantie staat over een paar maanden alweer voor de deur. Aangezien het leven een stuk duurder is geworden, is een extra zakcentje áltijd welkom. Met deze tips spaar je vijfhonderd euro (extra) voor je vakantie.

Birgit RoobolGetty Images

Sparen hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Als je maar zorgt dat je niet meer uitgeeft dan er binnenkomt. Met deze challenge spaar je in twaalf weken vijfhonderd euro. Zo wordt je vakantie nóg zorgelozer.

Spaar 500 euro in 12 weken

Week 1: € 75

Week 2: € 50

Week 3: € 25

Week 4: € 15

Week 5: € 75

Week 6: € 50

Week 7: € 25

Week 8: € 15

Week 9: € 50

Week 10: € 25

Week 11: € 15

Week 12: € 80

Totaal: € 500

Deze challenge houdt rekening met je salarismomenten. Zo spaar je meer als je salaris net gestort is en minder aan het einde van de maand. Wel zo fijn.

Wil jij dit als doel stellen? Met deze tips houd je meer budget over.

Ga een keer per week naar de supermarkt

Een makkelijke manier om geld te besparen is om kritisch naar je boodschappen te kijken. Hoeveel geld geef je uit aan boodschappen? En kan dat bedrag omlaag?

Maak een weekmenu en haal je boodschappen in een keer voor de hele week. Let daarbij goed op aanbiedingen en naar welke supermarkt je gaat. Als je tijd hebt, ga dan naar verschillende supermarkten om aanbiedingen mee te pakken.

Geef jezelf zakgeld

Tegenwoordig pinnen we ontzettend veel. Natuurlijk is het ook heel handig, even je pas of telefoon tegen het apparaat houden en je hebt betaald. Toch is met contant geld betalen wel een goede manier om het overzicht te houden. Je ziet het namelijk echt uit je portemonnee verdwijnen.

Pin een bepaald bedrag aan het begin van de week en probeer het met dit bedrag te doen. Zo kom je er ook achter hoe snel je normaal eigenlijk geld uitgeeft.

Wisselgeld sparen

Betaal je nog veel cash? Spaar dan al het wisselgeld dat je krijgt in een potje of spaarpot.

Ook als je met je pinpas betaalt, kan dit. Elke keer dat je iets afrekent, rond je het bedrag af naar boven en stort je het op je spaarrekening. Het zijn misschien kleine beetjes, maar die leveren wel een mooi extraatje op.

Nog meer besparen? Houd dan een ‘no-spend week’.

Bron: Manners

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden