Social media en ons seksleven Beeld Getty Images/iStockphoto
Social media en ons sekslevenBeeld Getty Images/iStockphoto

Blijf je maar scrollen? Een social media-verslaving heeft grote invloed op je seksleven

Sociale media spelen een grote rol in ons dagelijks leven. We pakken vaker dan ons lief is onze telefoon erbij om te checken of we nog een melding, berichtje of leuke foto hebben gemist. Dat gedrag lijkt onschuldig, maar kan toch echt de oorzaak zijn van teleurstellingen in de slaapkamer.

Chanan FoppenGetty Images/iStockphoto

Uit nieuw onderzoek van Instituto Universitário in Portugal blijkt dat sociale media een slechte invloed hebben op ons seksleven. Erectieproblemen bij mannen en een laag libido bij vrouwen kunnen volgens dat onderzoek een gevolg zijn van een social media-verslaving.

Social media en jouw seksleven

Uit eerdere onderzoeken bleek al dat een social media-verslaving kan zorgen voor stress, angst en psychische problemen. Maar dat het ook de oorzaak kan zijn van problemen tussen de lakens, is een nieuw gegeven. Het nieuwe Portugese onderzoek linkt een onbevredigend gevoel over je seksleven aan een verslaving aan social media. Voor dit onderzoek verzamelden de wetenschappers data uit vier verschillende onderzoekers, waar 1166 mensen aan meededen.

Emotionele afstand

Wanneer iemand extreem veel tijd doorbrengt op de sociale netwerken, kan dat ervoor zorgen dat er juist meer afstand ontstaat in relaties in het echte leven, aldus de onderzoekers. Wanneer je op emotioneel gebied verder van je partner af komt te staan, kan dat weer negatieve gevolgen hebben voor jullie seksuele relatie.

Niet tevreden

De deelnemers die in het onderzoek aangeven dat ze veel tijd spenderen aan social media, gaven ook aan dat ze niet heel erg tevreden zijn over hun seksleven. Vrouwen waren minder blij met hun seksleven, hadden minder zin in seks en hadden meer last van pijn na de seks. Bij mannen die veel scrollen op social media was er geen verschil in libido zichtbaar, maar ze gaven wel aan dat ze vaker last hadden van erectieproblemen en zeiden vaker ontevreden te zijn over hun seksleven dan de mannen die minder tijd online doorbrengen.

null Beeld

Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het jaar. Winnen kan alleen met jouw hulp! Vind jij Libelle ook zo fijn? Stem dan snel. Je maakt dan ook nog eens kans op hele mooie prijzen.

Bron: The journal of sexual medicine

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden