Continu kriebelhoest? Dit medicijn zou de oorzaak kunnen zijn
De ‘R’ zit in de maand en dat betekent dat velen er helaas niet aan ontkomen: hoesten, proesten en om de haverklap je neus snuiten. Vooral die droge kriebelhoest is heel vervelend. Wist je dat een verkoudheid niet altijd de oorzaak is?
Bij hoesten en kuchen denk je waarschijnlijk aan een vervelende verkoudheid, maar de oorzaak kan volgens deze site net zo goed liggen bij medicijnen tegen een hoge bloeddruk.
Vervelende bijwerkingen
Hoe dat zit? Medicijnen tegen een hoge bloeddruk hebben natuurlijk als hoofddoel het verlagen van je bloeddruk. Net als alle medicijnen kunnen ze echter leiden tot bijwerkingen. In de lijst hieronder zie je welke medicijnen tegen een hoge bloeddruk een ‘droge keel en hoesten’ als bijwerking kunnen hebben.
- Benazepril
- Captopril
- Cilazapril
- Enalapril
- Fosinopril
- Lisinopril
- Perindopril
- Quinapril
- Ramipril
- Trandolapril
- Zofenopril
Gevaarlijk
Sommige mensen reageren zelfs zo slecht op een van deze medicijnen dat overmatig hoesten leidt tot overgeven. Dat kan gevaarlijk worden. Vaak overgeven door medicijnen is een teken dat je lichaam het medicijn niet accepteert.
Naar de huisarts
Slik jij een van bovenstaande medicijnen en heb je langer dan twee weken last van een kriebelhoest? Ga dan altijd naar de huisarts om je klachten te bespreken.
Last van verkoudheid? Je bent niet de enige! Met deze zelfzorgtips van dokter Rutger kom je er weer bovenop!
Bron: Optimale gezondheid