null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Coronakilo’s? De meesten probeerden juist fít te blijven tijdens de pandemie

Terwijl er veel wordt gesproken over coronakilo’s, blijkt het merendeel van de Nederlanders helemaal niet veel te zijn aangekomen. Integendeel, de meesten probeerden juist fít te blijven tijdens de pandemie.

Anne-Flore MullerGetty Images

Dat concludeert de Hersenstichting na onderzoek onder 1072 mensen van 18 jaar of ouder.

Onderzoek levensstijl

Om te onderzoeken hoe het ervoor staat met de fitheid van de gemiddelde Nederlander tijdens de pandemie, deed de Hersenstichting onderzoek naar hoe actief de meesten waren. En wat bleek? 65% bleef ondanks de (thuisblijf)maatregelen vrij actief tot zelfs zeer actief.

Wandelen en fietsen

Echt hard sporten werd er echter niet veel thuis gedaan, maar het gros van de Nederlanders bleef voornamelijk actief door te wandelen of te fietsen, toont het onderzoek. 86% zegt te zijn gaan wandelen en 55% heeft fietsen als hobby opgepakt toen de sportscholen tijdelijk sloten.

Meer slapen en bewegen

Opvallend is dat uit het onderzoek blijkt dat ruim 40% van de participanten meer is gaan bewegen dan vóór de pandemie. En ook zijn we massaal meer gaan slapen sinds de opkomst van het virus: maar liefst 12% geeft aan langere nachten te zijn gaan maken.

Wil je graag wat meer bewegen? Zó weet je wanneer je genoeg of juist te veel sport.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Welingelichtekringen

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden