x Beeld Getty Images
xBeeld Getty Images

Goeie tip

Dit is een effectieve én stylish manier om ingegroeide teennagels te voorkomen

Een ingegroeide teennagel komt regelmatig voor en kan erg pijnlijk zijn. Omdat voorkomen altijd beter is dan genezen, hebben wij een makkelijke tip voor je om het risico op ingegroeide teennagels te verkleinen. Wissel iedere dag van schoenen.

Mirna WiggersGetty Images

Zo makkelijk kan het zijn. Door regelmatig en het liefst zelfs iedere dag andere schoenen te dragen dan de dag ervoor, worden je tenen en dus je teennagels telkens net iets anders belast. De ene schoen loopt namelijk spits af, de ander juist bol.

Druk verplaatsen

Door die druk steeds te verplaatsen, voorkom je dat de hoekjes van je nagel langzaam maar zeker in je teen groeien. Niet alleen het wisselen van schoenen is belangrijk, ook de maat van je schoenen moet goed zijn.

Goede maat

De schoenen die je draagt moeten niet te klein zijn, maar ook zeker niet te groot. Een te grote schoen zorgt er namelijk voor dat je voeten heen en weer schuiven in je schoenen, wat dan weer voor vervelende drukpunten bij je tenen kan zorgen.

Houding

Ook voor de rest van je voetgezondheid is fijner om regelmatig te wisselen van schoeisel. Als je telkens op dezelfde schoenen loopt, staan je benen ook vaak automatisch in dezelfde houding. Niet alleen je voeten ervaren dan elke dag dezelfde druk, ook de rest van je lichaam krijgt daarmee te maken.

Adempauze

En last but not least, het afwisselen is ook beter voor de schoenen zelf. Behalve dat de zool slijt door veelvuldig dragen, hebben schoenen ook de tijd nodig om ‘uit te dampen'. Bijna iedereen zweet en verliest dus vocht uit zijn voeten. Dat vocht trekt vervolgens in je schoenen, wat ze een perfecte broedplaats voor schimmels en bacteriën maakt.

Als je telkens dezelfde stappers draagt, geef je het vocht niet de kans om te verdampen en zullen je schoenen dus sneller minder fris worden dan wanneer je ze regelmatig afwisselt. Genoeg redenen voor een extra paar?

Bron: Het Laatste Nieuws, Pedicure.nl.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden