Mooi nieuws: aantal ic-bedden terug naar niveau voor corona Beeld Getty Images
Mooi nieuws: aantal ic-bedden terug naar niveau voor coronaBeeld Getty Images

Geweldig nieuws: aantal ic-bedden terug naar niveau van vóór corona

Geweldig nieuws om het weekend mee te beginnen: vanaf maandag kan het aantal bedden op intensive care-afdelingen in Nederlandse ziekenhuizen worden afgeschaald naar 1150.

Corona

Dat is hetzelfde aantal ic-bedden als vóór de coronacrisis.

Aantal ic-bedden afgeschaald

Het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) heeft hier vrijdag toe besloten. Dit is mogelijk omdat het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen de afgelopen weken flink is afgenomen. Vrijdag liggen er in totaal 337 mensen met corona op de intensive care. Een maand geleden waren dat er nog zo'n 800.

Capaciteit

Gedurende de coronacrisis werd het aantal ic-bedden flink opgeschroefd. Sinds half mei kon dit aantal weer worden afgeschaald. In april waren er nog 1.550 ic-bedden, op 25 mei nog 1.350 bedden.

Advies

Het besluit om terug te gaan naar het niveau van vóór de crisis is slechts een advies. Ziekenhuizen kunnen er zelf voor kiezen om meer ic-bedden te behouden. Het afgesproken aantal is een minimum.

Patiënten buiten de ic

Het aantal coronapatiënten dat niet op de intensive care ligt, maar op de gewone verpleegafdelingen verzorgd wordt, neemt ook af. Momenteel gaat het om 688 patiënten, een maand geleden waren dit er zo'n 1800.

Annet en Frank werkten allebei in de corona-brandhaard

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Nu.nl.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden