null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Corona

GGD’s willen tieners vaccineren op scholen vanwege lage vaccinatiegraad

Een aantal GGD’s zijn in gesprek met middelbare scholen om aankomend schooljaar voorlichting te geven over vaccineren. Na afloop zouden leerlingen die dat willen dan op school een prik kunnen krijgen. Slechts 43 procent van de 12 tot 18 jarigen is gevaccineerd. Met dit plan willen de GGD’s de vaccinatiegraad verhogen.

RedactieGetty Images

Sinds 2 juli mogen tieners van 12 tot 18 jaar zich laten vaccineren, maar deze groep meldt zich niet massaal aan voor een prik.

Vaccinatiegraad

Als de vaccinatiegraad onder jongeren niet stijgt, zou dit kunnen zorgen voor mogelijke virusuitbraken op scholen. Hoewel het RIVM zich daar vooralsnog geen zorgen over maakt, maken GGD’s toch al afspraken op scholen. GGD Hollands Noorden wil scholen in het voortgezet onderwijs vaccineren, GGD Amsterdam is in gesprek over voorlichtingen en GGD West-Brabant heeft een afspraak staan om in september in de internationale schakelklassen in Breda en Bergen op Zoom te vaccineren.

Niet verplicht

Aan de Volkskrant laat GGD GHOR weten dat er in alle gevallen voorlichting wordt gegeven en dat scholieren nergens toe verplicht zijn. GGD West-Brabant sluit zich daarbij aan. “Wij gaan niet zomaar naar een school om kinderen te vaccineren zonder dat de ouders dat weten, zoals soms wordt gesuggereerd op sociale media. Bij de 12- tot 15-jarigen is bovendien toestemming van de ouders gewenst”, aldus een woordvoerder.

Vragen over het coronavaccin? Dokter Rutger geeft antwoord:

Bron: Volkskrant

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden