Nederlanders snoepen meer, maar hebben minder behoefte aan een frisse adem Beeld Getty Images/iStockphoto
Nederlanders snoepen meer, maar hebben minder behoefte aan een frisse ademBeeld Getty Images/iStockphoto

Nederlanders zijn meer gaan snoepen, maar híervan werd juist minder verkocht

Oeps: uit onderzoek is gebleken dat wij Nederlanders in coronatijd veel meer zijn gaan snoepen. Maak jij je hier ook schuldig aan?

Onderzoek toont aan

De afgelopen tijd is er veel meer snoep verkocht, maar uit hetzelfde onderzoek is gebleken dat de verkoop van kauwgum en pepermunt juist is gedaald. Blijkbaar hebben we een minder behoefte aan een frisse adem, nu we zoveel thuiswerken!

Nederland snoept meer

ABN Amro analyseerde de cijfers van supermarkten, drogisterijen en pompstations. Daaruit is gebleken dat we tijdens de pandemie flink meer zijn gaan snoepen. Vooral chocola en drop kopen we meer.

Nog geen daling in zicht

De omzet van chocola groeide in 2020 met 7% en de omzet van suikerwaren (denk aan winegums en zure matten) groeide met 6%. En als je denkt dat dit sinds de versoepelingen weer aan het afnemen is, dan heb je het mis. In 2021 groeide de omzet van snoep tot nu toe zelfs met 9%.

Sportevenementen

Ook wordt verwacht dat het de komende maanden alleen maar blijft stijgen. Er staan namelijk grote evenementen voor de deur, zoals het uitgestelde EK-voetbal (11 juni t/m 11 juli 2021) en de eveneens uitgestelde Olympisch Zomerspelen (23 juli t/m 8 augustus 2021). En de ervaring leert dat de verkoop van snoep dan alleen maar toeneemt.

Kauwgum en pepermunt

Een ander opvallend onderzoeksresultaat is dat de verkoop van pepermunt en kauwgum met bijna 15% is gedaald. Een flinke daling die kan worden verklaard door het thuiswerken. Nu velen van ons zich niet meer dagelijks tussen collega's bevinden, is de behoefte aan een frisse adem blijkbaar afgenomen.

Diëtiste Wendy: ”We eten te weinig en we snoepen teveel”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: NOS.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden