Pfizer ontwikkelt een pil tegen corona:
Pfizer ontwikkelt een pil tegen corona: "Mogelijk eind dit jaar op de markt"Beeld Getty Images

Pfizer ontwikkelt een pil tegen corona: "Mogelijk eind dit jaar op de markt"

Op dit moment wordt er volop gevaccineerd tegen het coronavirus, maar er is een grote kans dat er over een tijdje ook een coronapil op de markt is. Farmaceut Pfizer werkt aan een pil die het coronavirus moet tegengaan.

De pil zal niet exact dezelfde werking hebben als de vaccins. Waar de vaccins besmetting namelijk moeten voorkomen, is de pil bedoeld voor genezing.

Pfizer ontwikkelt pil tegen corona

De pil zal effectief zijn op het moment dat je met de eerste coronaklachten kampt. Hoe het werkt? Het coronavirus gebruikt enzymen om zich te reproduceren. Stoffen in het medicijn zullen zich aan deze enzymen hechten en er daarmee voor zorgen dat vermenigvuldiging van het virus gestopt wordt. Zo wordt het virus niet verder in het lichaam verspreid.

Geen lockdowns meer

Dit zorgt ervoor dat beginnende coronaklachten niet overgaan in ernstige klachten. Het virus zal hierdoor niet levensbedreigend worden. Dit voorkomt dat mensen in het ziekenhuis terecht komen met corona. Volgens experts betekent dit dat lockdowns niet meer nodig zullen zijn en ziekenhuizen weer normaal kunnen draaien.

Eind 2021 op de markt

Pfizer heeft de fase met dierproeven achter de rug en is nu op mensen aan het testen. Tijdens de dierproeven zijn geen bijwerkingen ontdekt. Tijdens die tests bleek wel dat het medicijn het coronavirus wist te stoppen. De pil wordt nu getest op zestig gezonde mensen uit de Verenigde Staten en België. Deze fase wordt eind mei afgerond. Naar verwachting kan de pil aan het einde van 2021 op de markt komen.

Dít zijn de veelvoorkomende langdurige klachten door corona:

Bron: Metronieuws. Beeld: Getty Images

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden