Koppel in bed Beeld Getty Images
Koppel in bedBeeld Getty Images

Tussen de lakens

Vergeet neusspray: een orgasme werkt ook tegen een verstopte neus

Met de herfst die bijna weer voor de deur staat, krijgen mensen ook weer vaker last van een verstopte neus. Duitse onderzoekers hebben wel een hele bijzondere manier gevonden om dit vervelende kwaaltje te verhelpen: een orgasme tijdens een potje sex.

RedactieGetty Images

Er is overigens niet onderzocht of een orgasme door masturbatie hetzelfde effect heeft op de neusademhaling, maar dat lijkt voor de hand liggend.

Alternatieve Nobelprijs

Voor dit onderzoek hebben de Duitse wetenschappers de ig Nobelprijs voor Geneeskunde ontvangen. Dit is een alternatieve Nobelprijs met een hoge cultstatus, voor wetenschappelijk onderzoek dat je eerst doet lachen en vervolgens aan het denken zet.

Luchtwegweerstand meten

Voor het onderzoek selecteerden kno-artsen achttien heterokoppels met verstopte neuzen. Bij de één waren de klachten erger dan de ander. De proefpersonen moesten de luchtwegweerstand in hun neus opmeten op verschillende tijdstippen voor en na een orgasme. Hetzelfde deden ze nadat ze een neusspray hadden gespoten.

Neusspray

Wat bleek? Tot zestig minuten na een orgasme ademden de proefpersonen even goed door hun neus als in het uur nadat ze neusspray hadden gebruikt. Minpuntje: een uur na het orgasme raakte de neus weer verstopt, terwijl de neusspray bleef doorwerken.

Met deze tips kom je snel van een verstopt oor af:

Bron: Volkskrant

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden