Dit doet het met je gezondheid als je minder dan 1x per week onder je bed stofzuigt Beeld Getty Images
Dit doet het met je gezondheid als je minder dan 1x per week onder je bed stofzuigtBeeld Getty Images

Zo vaak zou je eigenlijk onder je bed moeten stofzuigen

Hoe vaak stofzuig jij eigenlijk onder je bed? Een keer per week? Minder dan dat? Velen met je. Vaak kun je er niet goed bij (gedoe!) en je ziet die stoffige boel daar toch niet. Wat maakt het uit? Veel, blijkt nu.

Tara StokdijkGetty Images

Appartement therapy sprak met Michael Barnett, manager bij stofzuigerfabrikant Black+Decker. Beroepshalve weet hij een boel over het gebruik van stofzuigers en welke plekjes je echt niet moet overslaan.

Stofzuigen onder je bed

De expert laat weten dat je echt minimaal een keer per week onder je bed moet stofzuigen. Doe je dat niet, dan kan dit flinke gevolgen hebben voor je gezondheid. Haren, huidschilfers en stof kunnen zich namelijk gaan ophopen. “Deze deeltjes adem je in tijdens het slapen en dat kan zorgen voor aandoeningen als astma”, aldus Michael.

Irritaties aan luchtwegen en longen

Stofdeeltjes bestaan uit miljarden deeltjes fijnstof. Denk aan pollen, uitwerpselen van huismijt, bacteriën en schimmelsporen. Bah! Deze deeltjes zijn niet bepaald onschadelijk: ze kunnen diep doordringen in de luchtwegen en longen. Je hoeft geen allergieën te hebben om daar irritatie van te ondervinden. Zo kun je na een nacht slapen boven een boel stof zomaar wakker worden met geïrriteerde luchtwegen.

Slimme tip

Lukt het niet goed om al het stof onder je bed te verwijderen omdat je het niet goed kunt zien? Michael adviseert om een ledlampje aan je stofzuiger te plakken. Toevalliger verkoopt zijn werkgever dit soort exemplaren, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een fietslampje aan je stofzuiger bevestigen. Zo mis je geen enkele stofwolk meer in de duisternis onder je bed.

Tapijt vies? Met déze groente geef je ‘m een opfrisbeurt:

Bron: Roomed

Pinterest Beeld Getty Images
PinterestBeeld Getty Images

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden