null Beeld

PREMIUM

ZOMERQUIZ: hoe mindful ben ik?

Redactie

Vul hieronder de Five Facet Mindfulness Questionnaire (FFMQ) in. Geef voor elke uitspraak aan hoe vaak deze voor u in het algemeen waar is door het juiste hokje aan te kruisen.

  1. Nooit of bijna nooit waar
  2. Zelden waar
  3. Soms waar
  4. Vaak waar
  5. Heel vaak of altijd waar

Doe hier de zomerquiz

Benieuwd wat de andere types zijn?

Lager dan gemiddeld mindful

Als uw score in deze categorie valt, bent u waarschijnlijk veel bezig met de toekomst en/of het verleden. U zit veel in de doe-modus waardoor u weinig meekrijgt van wat zich in het moment, het hier en nu, voordoet. Het risico van deze modus is dat het leven zo aan u voorbij gaat zonder dat u het echt zelf beleeft, omdat u te druk bezig bent met andere dingen. Het is dan ook aan te raden om u meer te verdiepen in devaardigheid om mindful te zijn.

Gemiddeld mindful

U kunt uw aandacht regelmatig naar het huidige moment verplaatsen en open staan voor de ervaringen die hier aanwezig zijn. Maar er is nog ruimte voor verbetering!

Hoger dan gemiddeld mindful

U kunt uw aandacht heel goed richten op wat er in het hier en nu te beleven is. U bent goed in stilstaan bij zowel wat er op dat moment in uw binnenwereld aanwezig is, als bij wat zich in de buitenwereld afspeelt.

null Beeld

Testen volgens het boekje

Met het Geluksdoeboek coacht u zichzelf met praktische dagelijkse opdrachten, meditaties en schrijfoefeningen in acht weken naar meer geluk en bewustzijn. Geluksdoeboek € 19,99 (Rubinstein Publishing)

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden