null Beeld

ZOMERQUIZ: wat is de perfecte work-out voor mij?

Vraagt u zich weleens af waarom sommige mensen hardlopen leuk vinden, terwijl anderen er een hekel aan hebben? Of waarom sommige mensen graag een intensieve work-out in groepsvorm doen, terwijl anderen liever in hun eentje sporten?

Met deze test ontdekt u uw work-out-persoonlijkheid én de work-out die het best bij u past, zodat u in vorm kunt blijven op een manier die aansluit bij uw persoonlijke voorkeuren. Deze voorkeuren bepalen welke soorten sport u leuk vindt en welke niet. Want sport is niet voor iedereen hetzelfde. Sommige mensen vinden de harde muziek in een sportschool alleen maar irritant. Rebelse types rennen hard weg voor een geplande work-out. Sommigen sporten puur voor hun lichaam, maar veel mensen zoeken meer dan dat: ze willen iets wat ook heilzaam is voor hun geest. Juist daarom is het belangrijk om een sport te vinden die past bij onze persoonlijke behoeften, en om niet per se de laatste trends te volgen.

Doe hier de zomerquiz

Benieuwd wat de andere types zijn?

Natuur

U houdt van de frisse lucht in de longen.

Buiten sporten is voor u het allerbelangrijkst, of dit nu alleen of met anderen is. De frisse lucht en wind stimuleren lichaam, geest en ziel. Het brengt u tot rust en helpt tegen de dagelijkse stress. U bent altijd graag buiten, ongeacht de weersomstandigheden, en sporten doet u het liefst in de natuur. U kijkt uit naar de veranderende seizoenen en past het tempo van de work-outs aan op de omgeving. Het buitenleven stimuleert u om aan uw gezondheid en welzijn te denken, of u nu houdt van wandelen, hardlopen, zwemmen in de open lucht of voetballen op het strand.

Avontuur

U bent een adrenalinejunkie.

Voor u draait sporten om de adrenaline. U doet uw dagelijkse work-out in de sportschool en in de weekenden en vakanties gaat u op zoek naar avontuur. Dit kan bijvoorbeeld bergbeklimmen, surfen of mountainbiken zijn, zolang het hart er maar sneller van gaat kloppen: u bent altijd op zoek naar spannende dingen. Het liefst doet u dit alleen of met een goede vriend(in) of geliefde die ook van spanning houdt. U houdt in elk geval van de opwinding en de uitdaging van dit soort natuurlijke adrenalinekicks.

Competitie

U wilt doelen halen.

Voor u draait sporten om het halen van doelen. Dat kan afvallen zijn, spieren opbouwen of persoonlijke records verbreken. U houdt van competitie, doet graag mee aan evenementen en gaat uitdagingen niet uit de weg. U bent altijd op zoek naar manieren om te verbeteren, daarom vindt u het waarschijnlijk fijn om samen met anderen te sporten of een-op-een met een personal trainer. Zodra u een doel heeft bereikt, richt u zich alweer op het volgende. Of het nu om een hardloopwedstrijd van 5 kilometer of een marathon gaat: u traint hard om de beste versie van uzelf te laten zien.

Sociaal

Bewegen draait om plezier.

Sporten is voor u een sociale aangelegenheid. Zweten terwijl u plezier maakt met anderen is voor u belangrijker dan de work-out zelf. Denk aan een zumba- of yogales, een spinningclubje of voetballen met een team: u houdt van groepsactiviteiten en de sociale aspecten die daarbij horen. U bent niet vies van een beetje concurrentie en behoort graag tot een groep met dezelfde doelen. Zonder deze groep vindt u het moeilijk om in beweging te komen. U wilt de rest niet in de steek laten of teleurstellen en dat werkt als de beste motivatie.

Alleen zijn

Sporten is tijd voor reflectie.

U bent graag alleen, om uw hoofd leeg te maken, tot rust te komen en weer in contact te komen met lichaam en geest. Harde muziek en veel gepraat is afleidend, dus u gaat liever niet naar de sportschool waar u veel te veel prikkels ervaart. U vindt het belangrijk om elke beweging in uw lichaam te voelen en één te worden met uw ademhaling. Als u moet sporten in een omgeving vol andere mensen, blokkeert u hen het liefst door eigen muziek of een luisterboek op te zetten. Sporten is voor u een vorm van meditatie waarmee u balans creëert, of dat nu in de vorm van pilates, zwemmen, wandelen of hardlopen is.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden